« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
ŠTETA

ATP Umag: Veić ispao već u prvom kolu

Od mladog hrvatskog tenisača bolji je bio Talijan Simone Bolelli, nakon gotovo dva sata igre bilo je 7-6, 6-3

antonio veić tenis
antonio veić tenis (Goran Šebelić/CROPIX)
Više o

tenis

,

Simone Bolelli

,

ATP Umag

,

Antonio Veić

Naravno da sam razočaran porazom, iako nisam nezadovoljan svojom igrom. Nanizao sam dosta poraza u zadnje vrijeme i moram uskoro napraviti nešto veliko, kazao je hrvatski tenisač Antonio Veić nakon poraza u 1. kolu ATP turnira u Umagu.

Dvadesetdvogodišnjeg Lošinjanina je izbacio Talijan Simone Bolelli sa 7-6 (3), 6-3 nakon sat i 54 minuta igre. Veić je propustio priliku izboriti nastup u 2. kolu iako mu je ždrijeb dodijelio igrača iz kvalifikacija koji je daleko od svoje najbolje forme u karijeri. "Bolleli je bio najteži mogući protivnik iz kvalifikacija. Ne tako davno je bio među prvih 40 na svijetu i sigurno je odličan igrač. Nanizao je tri pobjede u kvalifikacijama i to mu je dalo samopouzdanje, pa je definitivno bio loš izbor u ždrijebu", kazao je 183. igrač svijeta, koji je imao svoju šansu u prvom setu.

Pri rezultati 2-2 u prvom setu Veić nije uspio oduzeti servis Bolelliju iako je imao 0-40 na njegov servis i još jednu prednost da bi odmah potom on izgubio svoj početni udarac. Veić je uspio odmah vratiti "break", ali to nije bilo dovoljno za osvajanje seta jer je u "tie-breaku" napravio previše pogrešaka. Na početku drugoga seta Veić je oduzeo servis Bolelliju, ali tu je prednost odmah i izgubio, da bi završnica dvoboja u potpunosti pripala Talijanu.

>> Škugor pobjedom nad Volandrijem ušao u 2. kolo Umaga

"Natjerao me na obranu svojom agresivnošću i to više nije bila moja prava igra. Sve bi bilo drugačije da sam napravio 'break' u petom gemu. Priznajem da sam malo umoran, stalno sam na putu, a u zadnje vrijeme redovito gubim na hrvatskim turnirima. Ostat ću još nekoliko dana u Umagu, tu je veliki broj kvalitetnih igrača s kojima se isplati trenirati, a onda se počinjem pripremati za US Open. Možda je tamo moja šansa za veliki rezultat", zaključio je Veić, koji je ostao na ukupno tri pobjede na ATP Touru.

Od ostalih rezultata bilježimo poraz mlađeg brata Juergena Melzera, Geralda od Čeha Jana Hajeka. Da je 20-godišnji Gerald Melzer uspio proći u 2. kolu bi se sučelio svom poznatijem bratu, koji je drugi nositelj Umaga. (hina/metro-portal)

27.07.2010. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh