« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
POBJEDA TROICKOG

ATP Rotterdam - Čilić ostao bez polufinala

U četvrtfinalnom susretu ATP tunira u Rotterdamu, Viktor Trociki pobijedio je Marina Čilića

Marina Čilić
Marina Čilić (Getty Images)
Više o

Marin Čilić

,

Viktor Troicki

,

ATP Rotterdam

Marin Čilić izgubio je četvrfinalni susret na ATP turniru u Rotterdamu. Hrvatskog tenisača pobijedio je Viktor Troicki 5:7, 3:6, prenosi Hina. Bio je to njihov sedmi međusobni susret i drugi Čilićev poraz. Marin je izgubio i u posljednjem susretu igranom prošle godine u Torontu.

Čilić je sjajno otvorio meč. Već u prvom gemu je oduzeo servis suparniku, a potom mirno odservirao za 2:0. Imao je i dvije break lopte za 3:0, te dvije za 4:1. No nije uspio i u šestoj igri prvi put je izgubio servis. Čilić je imao nove dvije lopte za break kod rezultata 4:4, no Troicki se još jednom izvukao odličnim servisima. Kod vodstva 6:5 Troicki je drugi put iskoristio break loptu za gem i set. Čilić je u prvom setu imao čak devet lopti za obrat, no iskoristio je samo jednu. Uzdrman izgubljenim setom, Marin je u nastavku meča nestao s terena i Troicki je lakoćom dobio drugi set.

Ipak, imat ćemo jednog predstavnika u polufinalu. Ljubičić je u četvrtfinalu nakon 2 sata i 23 minute igre pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa s 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4). Ljubičić je protiv Baghdatisa propustio dosta prilika za pobjedu u dva seta, a u odlučujućem setu je naš najbolje plasirani tenisač na ATP ljestvici napravio "break" za 4:3, da bi Cipranin odmah uzvratio za 4:4, pa je dvoboj odlučen u "tie-breaku". Ljubičić je protiv neugodnog Cipranina zabilježio drugu pobjedu u njihovu šestom dvoboju, a u polufinalu ga čeka Francuz Jo Wilfried Tsonga, kojemu je meč bez borbe predao Čeh Tomaš Berdych.

REZULTATI:

MARIN ČILIĆ (HRV) - Viktor Troicki (Srb) 5:7, 3:6

Robin Soederling (Šve/N.1) - Mikail Južnji (Rus/N.6) 6:4, 7:6 (5)

IVAN LJUBIČIĆ (HRV/N.7) - Marcos Baghdatis (Cip) 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4)

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/N.8) - Tomas Berdych (Češ/N.4) predaja Čeha

12.02.2011. 09:08:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh