« Film
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
RECENZIJA

Atlas oblaka od danas u kinima

Spektakularna ekranizacija Mitchellovog romana spojila je ideje tri redatelja u isprepletenu priču koja vam daje misliti

Atlas oblaka je sjajan film
Atlas oblaka je sjajan film (Arhiva)
Više o

film

,

recenzija

,

Lana Wachowski

,

Andy Wachowski

,

Tom Tykwer

,

Cloud Atlas

,

Atlas oblaka

Atlas oblaka, jedan od najiščekivanijih filmova godine stigao je u kina, a novinari su imali priliku pogledati ga dan prije, pa da ocijenimo što smo vidjeli.

Trošiti riječi na opus sestre i brata Wachovski ili Toma Tykwera nema pretjerane potrebe, već su Matrixi i Trči, Lola, trči pokazali da se radi o autorima specifičnog pogleda na svijet, a kao neku zajedničku crtu možemo istaknuti perfekcionizam, makar je i on kod svakog od njih razbarušen na svoj način.

Šest različitih priča koje imaju određene poveznice na kraju nam govore da je sve međusobno povezano, što je u filmu sjajno istaknuto odličnim transformacijama glavnih glumaca Halle Berry i Toma Hanksa.

Hanks je već tijekom karijere pokazao da može biti što god poželite, a sad nas je u to uvjerila i Halle Berry. Uz njih je nekoliko glumaca pokazalo zavidne sposobnosti i snagu prijenosa ideja redatelja u svoju glumu.

Naravno, tu je neizbježni Hugo Weaving, omiljeni negativac Wachovskih, koji još jednom pokazuje da se najbolje osjeća upravo u ulogama dijaboličnih likova.

Prepričavati također nema smisla, ovaj film se ne ide gledati samo zbog specijalnih efekata kojih ima točno onoliko koliko treba, ni sekunde previše ili premalo, nego zbog uobičajene glavolomke koju brat i sestra Wachowski postavljaju pred svoje gledatelje.

No, ne brinite, ako ste shvatili Matrix, shvatit ćete i Atlas oblaka, pogotovo zato što je redateljski trio složio šestu priču jako dobro, a uživat ćete možda i više.

Ocjena: svi palci u zraku, gledanje obavezno :)

29.11.2012. 13:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh