« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
UPS!

Assange pati od kronične bolesti pluća

Ekvador je prošli mjesec zatražio britanske vlasti da Assangeu odobre siguran put do bolnice u slučaju da mu se zdravlje pogorša

Asssange je i dalje u ekvadorskom veleposlanstvu
Asssange je i dalje u ekvadorskom veleposlanstvu (Arhiva)
Više o

WikiLeaks

,

Julian Assange

,

kronična bolest pluća

Utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange pati od kronične bolesti pluća koja se može pogoršati u bilo kojem trenutku i pod nadzorom je liječnika.

To je u srijedu izjavila ekvadorska veleposlanica u Britaniji.Assange (41), čija je internetska stranica razljutila Sjedinjene Države objavom desetaka tisuća povjerljivih diplomatskih poruka, sklonio se u ekvadorsko veleposlanstvo u Londonu u lipnju kako bi izbjegao izručenje Švedskoj zbog optužbi o navodnom seksualnom zlostavljanju.

Assange te navode negira, a britanske vlasti kažu da će ga uhititi čim stupi izvan prostora veleposlanstva koje je pod stalnim policijskim nadzorom. "On ima kroničnih problema s plućima koji se mogu pogoršati u bilo kojem trenutku.

Ekvadorska država mu plaća medicinske troškove i redovno mu dolaze liječnici kako bi ga pregledali", kazala je veleposlanica Ana Alban, čija je zemlja Assangeu odobrila azil.

Ekvador je prošli mjesec zatražio britanske vlasti da Assangeu odobre siguran put do bolnice u slučaju da mu se zdravlje pogorša. To bi mu omogućilo da se nakon liječenja vrati u veleposlanstvo. O kakvoj se točno bolesti nije objavljeno.

29.11.2012. 07:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh