« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
WIKILEAKS

Assange će i dalje objavljivati dokumente

Obilježavajući godišnjicu "cablegatea", Assange je u komentaru za Huffington Post napisao da je njegova internetska stranica otkrila američke pokušaje da zataje zločine

Assange ne odustaje
Assange ne odustaje (Arhiva)
Više o

WikiLeaks

,

Julian Assange

,

Cablegate

Utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange najavio je u petak, na drugu godišnjicu početka objavljivanja tajne američke diplomatske prepiske, da će nastaviti s takvom praksom.

Obilježavajući godišnjicu "cablegatea", Assange je u komentaru za Huffington Post napisao da je njegova internetska stranica otkrila američke pokušaje da zataje zločine, zastraše druge vlade i dominiraju svjetskom ekonomijom.

"Od 2010. zapadne vlade su pokušale prikazati WikiLeaks kao terorističku organizaciju, što je političarima i privatnim institucijama omogućilo nesrazmjeran odgovor na naše poteze", napisao je. "Činjenica je da je WikiLeaks promijenio svijet i da je ta promjena očito na bolje", dodao je.

"Dvije godine poslije nikome se zbog objave dokumenata nije dogodilo ništa nažao, a primjeri objavljenih dokumenata očito govore tko ima krvi na rukama", kazao je Assange. Otkrivši pojedinosti o ubijanju iračkih civila i korumpiranosti tuniškog režima, WikiLeaks je pripomogao da se američke snage povuku iz Iraka i potaknuo ustanak u Tunisu koji se poslije proširio na druge arapske zemlje, tvrdi Assange.

Unatoč prijetnjama američke vlade, bivši australski haker najavio je da će nastaviti objavljivati tajne dokumente i boriti se protiv pokušaja da se blokira financiranje WikiLeaksa.

01.12.2012. 11:11:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh