« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Artpunktura - nova umjetnička platforma za zagrebačku jesen

Artupunktura, nova umjetnička platforma koja će tijekom jeseni na više zagrebačkih lokacija predstavljati različite umjetničke radove i manifestacije

Artupunktura
Artupunktura (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

Artupunktura

Projekt se provodi u suradnji više partnera, a cilj mu je da postane za Zagreb prepoznatljivo događanje u jesenskom periodu, koje bi oživjelo grad, obogatilo kulturnu i turističku ponudu, ali i dalo priliku umjetnicima da se predstave i onima koji možda nemaju naviku odlaska na kulturna događanja. 

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, rekla je na konferenciji za novinare kako im je želja od Zagreba napraviti destinaciju koja bi bila zanimljiva kroz cijelu godinu, da svaki mjesec u godini ima svoja događanja i prepoznatljiv je po nečemu što ga obilježava.

'Odlučili smo da godišnja doba budu posvećena nekoj od velikih tema, proljeće obilježavamo Festivalom svjetla, tijekom ljeta je i u ovoj pandemijskoj godini organiziran jako veliki broj događanja, a godinu zaključujemo Adventom u Zagrebu', naglasila je.

Ideja je da se jesen u Zagrebu brendira i predstavi ne samo Zagrepčanima i posjetiteljima, nego i svijetu kao vrijeme posvećeno umjetnosti i kulturi, osobito kada se zna da je više od 40 posto svih dolazaka turista iz zemalja Europe potaknuto nekim umjetničkim događajem, objasnila je Bienenfeld.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet pozdravio je novi projekt, ocijenivši ga 'korakom dalje' u svakom smislu, ne samo da okuplja razne medije u visokom stupnju interakcije s građanima, već je i nova faza razvoja umjetničke scene u Zagrebu. Dekan ALU Tomislav Buntak je istaknuo kako umjetnici i njihove djelatnosti imaju veliko značenje za identitet svakog mjesta, pogotovo glavnog grada, a jedini način je kontinuitet umjetničkih događanja u koje uključene sve generacije.

Direktor Kuće za ljude i umjetnost Lauba Tomislav Kličko predstavio je projekt 'Art & grad - Umjetnost se oglasila', koji će se održati od 16. do 19. rujna i u okviru kojega će se na 300 plakatnih mjesta u gradu postaviti reprodukcije radova 119 najpoznatijih hrvatskih umjetnika.

07.09.2021. 12:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh