« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
ART

Art Zagreb 2020.

Art Zagreb 2020. održat će se usprkos koroni. Sajam je pomaknut s proljeća na kraj kolovoza, ali lokacija ostaje ista — Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V.

Art Zagreb
Art Zagreb (Arhiva)
Više o

TMNT

,

Art Zagreb 2020.

Art Zagreb međunarodni je sajam umjetnina organiziran jednom godišnje. Mjesto susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Art Zagreb na područje likovne umjetnosti primjenjuje suvremene marketinške principe i alate s ciljem poboljšanja promocije i prodaje umjetnina.

Time likovnu umjetnost otvara, novoj, suvremenoj publici. Obogaćivanjem sadržaja sajma izložbenim, diskurzivnim i zabavnim popratnim programima trudi se odmaknuti od uvriježenih formata sajma umjetnina i privući širu publiku koja tek postaje konzument likovne umjetnosti. 

Dok će se u prizemlju, na prodajnom sajmu, predstaviti najbolje galerije i umjetnici prisutni na hrvatskom tržištu umjetnina, kat je rezerviran za tri izložbe - TRILIK(A3), Marš iz mog horoskopa! i Projekcija mraka.

TRILIK(A3) je multimedijalna izložba alumnija i diplomanata triju hrvatskih umjetničkih akademija - Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku. Ovom izložbom, tri akademije nastavljaju promovirati svoje studente i nakon što su postali diplomanti i alumniji.

Skupnom izložbom, Marš iz mog horoskopa!, kustosica Selma Hafizović, kroz radove pet umjetnika prikazuje razvoj identiteta kao pojavu ili rezultat vjerovanja u kapitalističko, razvojno, oblikovanje identiteta. Što znači napredak i što može značiti oblikovanje identiteta i intimnosti u suprotnosti ili u skladu s razvojem kapitalizma. Posebice, kako opiranje napretku poprima oblike apatije, konformizma, ali i bijesa. Izlažu umjetnici: Lina Franko, Rebecca Ribichini, Ahren Warner, Adrianna Liedtke i Sofia Albina Novikoff Unger

Svjetlosnom instalacijom Projekcija mraka, Ivan Lušičić Liik, u središte postavlja nevidljivi objekt. Rotirajući crni objekt postavljen u središte crne prostorije vidljiv je samo kao sjena na zidu i to zahvaljujući reflektorima koji ga obasjavaju. Kako se objekt rotira, njegova struktura se otkriva kroz sjene na zidu, kao animacija 3D skeniranja objekta.

Vrt Hale V bit će pozornica dvaju koncerata. Na otvorenju Art Zagreb 2020. zagrebački psych funk kvintet Nemanja predstavit će novi album, Cosmic Disco, nastao kao odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih. Sara Renar, zagrebačka kantautorica eksperimentalno-indie-pop izričaja suptilnih melodija u nastupima koristi i kazališne elemente.

http://www.artzagreb.com
https://www.facebook.com/ArtZagreb
https://www.instagram.com/artzagreb

07.08.2020. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh