« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
OPORAVAK TRAJE

Arsenal bez Eduarda protiv Chelseaja

Hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva nije se oporavio od ozljede zadnje lože i neće konkurirati za nedjeljni prvenstveni derbi protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Eduardo da Silva

,

Arsenal

,

ozljeda

Eduardo je ozljedu zadobio u dvoboju protiv Aston Ville (0-0) odigranom 27. siječnja, zbog čega je već propustio jedan veliki dvoboj, okršaj na Emiratesu prošlog vikenda u kojem su njegovi suigrači izgubili od Manchester Uniteda 3-1, što je bio dosta veliki udarac ''topnicima'' u borbi za naslov prvaka.

Priliku za popravni ispit momčad francuskog menadžera Arsenea Wengera imat će u nedjelju na gostovanju kod Chelseaja u 25. kolu. Arsenal je krajem studenog izgubio kao domaćin od Chelseaja 3-0, a u susretu u kojem će tražiti priliku za revanš ostat će opet lišen usluga hrvatskog napadača. "Eduardo sigurno neće igrati protiv Chelseaja", potvrdio je Wenger.

Vezni igrač Abou Diaby, koji je izvan stroja od sredine siječnja zbog ozljede lista, mogao bi se vratiti u konkurenciju za momčad.

"Diaby se još nije vratio normalnom intenzitetu treninga. Ipak, jako se dobro oporavlja, a odluku o njegovom eventualnom nastupu donijet ćemo u subotu", kaže Wenger.

Ujedno je navijačima servirao informaciju koja ih sasvim sigurno neće ohrabriti. Nizozemski napadač Robin van Persie, koji je izvan pogona još od sredine studenog prošle godine zbog loma ligamenata gležnja desne noge, sigurno se neće oporaviti do travnja, iako su neke optimističke prognoze nagovještavale da bi se mogao vratiti u momčad već sredinom ožujka.

"Robinova rehabilitacija se dobro odvija, ali njegov povratak prije travnja nije moguć, bilo bi prerano", objasnio je Wenger.

Arsenal trenutno na ljestvici zauzima treće mjesto s 49 bodova. Vodeći Chelsea ima 55 bodova, a branitelj naslova Manchester United dva boda manje. (totalsport)
05.02.2010. 09:50:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh