« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ISTRAŽIVANJE NAFTE

Argentina prijeti stranim bankama zbog Falklanda

Argentina je već najavila da će kažnjavati tvrtke koje rade na istraživanju nafte ispred obala Falklandskog otočja u južnom Atlantiku

Fotografija vijesti
Više o

Argentina

,

Falklandski otoci

,

istraživanje nafte

Zbog konzultiranja i analitičkih izvješća za tvrtke uključene u istraživanje nafte u vodama Falklandskog otočja, argentinska je vlada poslala oštro upozorenje američkim i britanskim bankama, prenosi Hina.

Čak je 15 banaka primilo pisma upozorenja na španjolskom jeziku od argentinskog veleposlanstva u Londonu, navodi list.

Pisma su usmjerena na smanjenje financijske potpore za pet istraživačkih tvrtki koje tragaju za naftom u regiji, uključujući Rockhopper Exploration, Borders & Southern, te Falkland Oil & Gas.

Argentina je već najavila da će kažnjavati tvrtke koje rade na istraživanju nafte ispred obala Falklandskog otočja u južnom Atlantiku.

Verbalno prepucavanje oko suvereniteta nad tim otocima, koji Argentina naziva Malvinima, pojačano je u posljednjih nekoliko mjeseci uoči 30. obljetnice Falkandskog rata u kojem je britanska vojska porazila argentinske snage koje su zauzele sporno otočje.

U nepotpisanom pismu se kaže da bi banke, koje uključuju Royal Bank of Scotland, Barclays Capital i Goldman Sachs, mogla biti suočene s kaznenim i građanskim tužbama pred argentinskim sudovima.

Argentinsko veleposlanstvo u Londonu nije odgovaralo na pozive u nedjelju, dok ni jedna od uključenih banaka nije odlučila komentirati pismo, navodi The Telegraph.

01.04.2012. 18:51:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh