« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
DAVIS CUP

Argentina dobila parove i povela 2-1

Nakon pet sati igre naš je par Čilić-Karlović izgubio meč i doveo nas u prilično lošu situaciju

Čilić i Karlović izgubili su nakon velike borbe
Čilić i Karlović izgubili su nakon velike borbe (Arhiva)
Više o

tenis

,

Davis Cup

,

argentina hrvatska

Hrvatska muška teniska reprezentacija gubi sa 1-2 u četvrfinalnom susretu Davis Cupa na gostovanju protiv Argentine u Buenos Airesu nakon što su Marin Čilić i Ivo Karlović izgubili dvoboj parova od Davida Nalbandiana i Eduarda Schwanka sa 6-3, 6-7 (6), 3-6, 7-6 (6), 6-8 nakon pet sati igre.

Naši su tenisači propustili veliku prigodu za vodstvo jer su nakon osvojenog prvog seta imali i prednost "breaka" u drugom, ali tu prednost nisu iskoristili. U četvtrtom su setu dva puta propuštali servis za set, ali su ga ipak uspjeli dobiti u "tie-break", da bi u petom setu kod vodstva 4-3 imali priliku za oduzimanje servisa Nalbandianu koju nisu iskoristili.

Kod rezultata 6-6 u petom setu Karlović je izgubio servis nakon nekoliko velikih pogrešaka, a zatim je Schwank suvereno odservirao za meč i vodstvo Argentine od 2-1.

Hrvatska sada za prolazak u polufinale mora dobiti oba pojedinačna susreta u nedjelju kada se od 15.30 sati sastaju Juan Martin Del Potro i Marin Čilić, a nakon njih bi trebali igrati David Nalbandian i Ivo Karlović.

Pobjednik susreta Argentina - Hrvatska će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Češka - Srbija u kojem je trenutačni rezultat 2-1 za Češku.

08.04.2012. 09:00:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh