« Biznis
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
COOL

Arene za Red Alert

Zagrebačka i pulska Arena sinoć zasvijetlile u sklopu globalne inicijative Red Alert

Arena Zagreb
Arena Zagreb (Arhiva)
Više o

Arena Zagreb

,

Arena Pula

,

Red Alert

Tisuće ljudi iz cijelog svijeta, koji su svoj život posvetili event industriji, sinoć su poslali snažnu i vrlo jasnu poruku. U crvenoj boji zasvijetlile su neke od najpoznatiji povijesnih zgrada, koncertnih i event dvorana diljem svijeta, a cilj je bio jedinstven - poručiti svijetu da je situacija alarmantna i da je potrebna hitna reakcija kako cijela event industrija ne bi kolabirala. Ovoj globalnoj inicijativi naziva "Red Alert" pridružili su se i brojni hrvatski event profesionalci, a u znak podrške zasvijetlile su zagrebačka i pulska Arena te pulska tvrđava Punta Christo.

Hrvatsku event industriju čini 2.000 poslovnih subjekata s više od 12.000 zaposlenih, a godišnje generira 4,5 milijarde kuna prometa. Predviđanja stručnjaka kažu da će proći još cijela godina prije ponovnog pokretanja, stoga je potrebna hitna reakcija te donošenje nužnih mjera kako se cijela industrija ne bi potpuno urušila. Pogođeni su koncerti, festivali, kazališta, sajmovi, kongresi i brojna druga događanja koja ili uopće ne mogu raditi ili mogu raditi uz brojne restrikcije i u drastično smanjenom kapacitetu publike koji u praksi onemogućuje rad i stvara ogromne financijske gubitke. Bez mogućnosti prihoda i uz nemjerljive gubitke, cijela je industrija pred potpunim urušavanjem te je nužna hitna reakcija Vlade RH.

Udruga glazbenih managera i organizatora uputila je Vladi RH prijedlog nužnih mjera za spas hrvatske event industrije, po uzoru na slične poteze brojnih drugih europskih zemalja, a one su:

  1. Produljenje HZZ mjera za očuvanje radnih mjesta za event industriju, do ožujka 2021.

  2. Otvaranje novih povoljnih kreditnih linija za obrtna sredstva, za poduzetnike u event industriji po uzoru na HAMAG-ov COVID-19 zajam

  3. Snižavanje stope PDV-a na ulaznice na 5% odnosno izjednačavanje sa stopom poreza za kino ulaznice

  4. Usklađivanje lokalnih Stožera civilne zaštite te minimiziranje štetnih i neopravdanih zabrana onih događanja koja se mogu održati u sigurnim uvjetima.

  5. Formiranje fonda za pomoć manifestacijama u marketinškim aktivnostima budućih događanja, prema domaćoj i stranoj publici

Nijedan live event nije spektakl bez publike, sudionika koji daju tu posljednju emociju. Sada vas trebamo da budete naš glas, naša snaga, naši lobisti. Bilo da radite u event industriji ili jednostavno volite live evente, podržite nas, pridružite nam se, objavite fotku s nekog vama nezaboravnog live eventa, zacrvenite je, podijelite, lajkajte, a sve to uz hashtag #WeMakeEvents.

02.09.2020. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh