« Ekosfera
objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan
ČESTITAMO

AOC i Philips monitori dobili EPEAT Climate+ certifikat

AOC i Philips Monitors postaju prestižni šampioni EPEAT Climate+™-a

Vrijedni certifikati!
Vrijedni certifikati! (Arhiva)
Više o

AOC monitori

,

EPEAT Climate+ certifikat

U značajnom koraku prema ekološkoj odgovornosti i inovacijama u elektroničkoj industriji, MMD, vodeća tehnološka tvrtka i partner za licenciranje brendova za monitore Philips, i AOC, jedan od vodećih proizvođača zaslona, ​​s ponosom objavljuju svoje nedavno postignuće - EPEAT Climate+ certifikat. Njihovi logotipi sada su istaknuti na EPEAT web stranici, označavajući njihovu važnu ulogu i priznanje u području ekološki osviještene tehnologije. Ovaj certifikat naglašava njihovu predanost razvoju proizvoda visokih performansi koji se pridržavaju strogih ekoloških standarda.

Suočeni s eskalirajućom klimatskom situacijom, postoji hitna potreba za inovativnim rješenjima u svim sektorima, posebice u sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT). Ovaj gorući ekološki izazov zahtijeva hitnu akciju i proizvođača i potrošača unutar industrije.

EPEAT Climate+ certifikat: novo mjerilo

EPEAT Climate+ certifikat izdvaja AOC i Philips monitore kao predvodnike u težnji prema održivijim elektroničkim proizvodima. Proces certificiranja, koji nadzire Global Electronics Council (GEC), zahtijeva poštivanje strogih kriterija koji osiguravaju da su proizvodi dizajnirani i proizvedeni s fokusom na smanjenje ugljičnog otiska i ublažavanje klimatskih promjena. EPEAT Climate+ Champions su proizvođači koji imaju EPEAT registrirane proizvode koji su stekli oznaku EPEAT Climate+.

Zahtjevi za EPEAT Climate+ oznaku

Kako bi postigli oznaku EPEAT Climate+, proizvodi moraju zadovoljiti nekoliko ključnih kriterija, odražavajući sveobuhvatan pristup održivosti:

  1. Javni i verificirani podaci o emisijama stakleničkih plinova: transparentno i verificirano objavljivanje emisija stakleničkih plinova proizvoda.

  2. Energetski učinkoviti prethodni proizvodni procesi: proizvodni procesi koji prioritiziraju energetsku učinkovitost.

  3. Znanstveno utemeljeni ciljevi smanjenja stakleničkih plinova: predanost znanstveno utemeljenim ciljevima za smanjenje emisija stakleničkih plinova.

  4. Obnovljivi izvori energije: utilizacija obnovljivih izvora energije u proizvodnji.

  5. Standardi energetske učinkovitosti proizvoda: usklađenost s visokim standardima energetske učinkovitosti proizvoda.

Ovi kriteriji, razvijeni u suradnji sa širokim spektrom dionika uključujući proizvođače, znanstvenike, kreatore politike i zagovornike održivosti, osmišljeni su kako bi osigurali da proizvodi zadovoljavaju najviše industrijske standarde za dekarbonizaciju.

Predanost sveobuhvatnoj održivosti

Certifikat ne samo da prepoznaje ekološki prihvatljiv dizajn proizvoda, već i odgovornu praksu tvrtki koje stoje iza njih. Stručnjaci za verifikaciju treće strane koje je odobrio GEC osiguravaju da su ispunjeni svi potrebni klimatski kriteriji, dodajući značajnu razinu vjerodostojnosti EPEAT Climate+ oznaci.

Utjecaj na potrošače i okoliš

Ovaj certifikat ima posebno značenje u eri u kojoj su potrošači sve više svjesni utjecaja svojih izbora na okoliš. Pomaže kupcima da brzo identificiraju tehnološke proizvode koji su dizajnirani i proizvedeni imajući na umu ublažavanje klimatskih promjena, pridonoseći tako zajedničkim naporima za ublažavanje klimatske krize. Postignuća AOC-a i Philipsovih monitora osnažuju potrošače da donose informirane odluke, birajući proizvode koji su u skladu s njihovim vrijednostima odgovornosti prema okolišu.

Poruka od Kevina Yanga

Stalni napori AOC-a i Philips Monitora da smanje svoj ugljični otisak i potaknu održive prakse unutar elektroničke industrije u srži su njihova korporativnog etosa. "Željeli bismo zahvaliti Globalnom vijeću za elektroniku na pokretanju nove EPEAT Climate+ certifikacije proizvoda, koja će dodatno osnažiti proizvođače poput nas da na tržište uvedu održivije proizvode", poručuje Kevin Yang, voditelj tehničkih proizvoda za EU i globalni voditelj proizvoda u tvrtki Philips / AOC Monitors & IT. "U AOC-u i MMD-u vjerujemo da je održivost ključ našeg uspjeha i nudi nam priliku da upotrijebimo svoje vještine, stručnost i odnose kako bismo stvorili bolju budućnost za pojedince, društvo u cjelini i okoliš u kojem svi živimo."

Napredovanje ka zelenoj budućnosti

Ostvarivanje EPEAT Climate+ certifikata za AOC i Philips Monitore predstavlja značajan korak na njihovom putu prema ekološkoj održivosti. Pokazuje proaktivan pristup integraciji održivosti u njihove proizvode i odražava njihovu predanost dobrobiti okoliša i potrošača.

05.12.2023. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh