« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
zagrebački sdp

Antunović: 'Nisam ničiji igrač'

Kandidati za čelno mjesto zagrebačkog SDP-a, Željka Antunović i Ivo Jelušić, kažu da ih nitko nije nagovorio na kandidaturu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Milan Bandić

,

Zoran Milanović

,

Ivo Jelušić

,

Željka Antunović

,

zagrebački SDP

Glavni odbor SDP-a odlučio je danas odgoditi sve lokalne stranačke izborne konvencije do završetka predstojećih predsjedničkih izbora. Svi članovi pozivaju se ujedno da svojim angažmanom doprinesu pobjedi SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ive Josipovića. Prijedlog je to inače Zorana Milanovića a podržala ga je većina od 80-tak nazočnih članova Glavnog odbora.

Predsjednik Glavnog odbora Josip Leko izjavio je pritom da se u stranci ne bave kalkulacijama hoće li se Bandić kandidirati za predsjednika države ili ne. Naime, nagađa se da je Milanović želio odgodu svih konvencija upravo zbog moguće Bandićeve kandidature.

Kandidati za čelno mjesto zagrebačkog SDP-a, Željka Antunović i Ivo Jelušić danas su odbacili nagađanja da ih je netko ponukao na podnošenje kandidature. Oboje su poručili da nisu ničiji igrači, nego da su se na to odlučili sami kako bi dodatno osnažili zagrebački SDP.

- Ja nisam ničiji igrač, sve odluke donosila sam, donosim i donosit ću potpuno samostalno - odgovorila je Antunović na pitanje je li njezina kandidatura u zadnji čas rezultat dogovora s Milanom Bandićem. Kaže da se s Bandićem uopće nije ni čula i dodaje da onima koji je s tim povezuju bez ikakvih argumenata treba biti neugodno.

Bandić je ranije podnio kandidaturu za još jedan mandat na čelu zagrebačkog SDP-a, nedugo potom kandidirao se i saborski zastupnik Davor Bernardić, a prije nekoliko dana, netom prije isteka roka, i Željka Antunović te zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić.

Antunović ne misli da u stranci ima sukoba, ima samo različitih mišljenja, te postoji dovoljno prostora da se te različite ideje raščiste bez i najmanjih sukoba.

I Jelušić je ustvrdio da se na kandidaturu odlučio sam, da ga nitko na to nije nagovorio. Na pitanje zašto, nakon gotovo 20 godina suradnje s Bandićem, misli da zagrebačku organizaciju može voditi bolje od njega, kaže:

- Nisam rekao da mogu bolje voditi organizaciju, ali drugačije da. Hoću li bolje, to će procijeniti članovi Gradske organizacije - kaže Jelušić. (hina/metro-portal)

26.09.2009. 16:47:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh