« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
GREŠKA U KORACIMA

Anonymousi više ne podržavaju WikiLeaks i Assangea

WikiLeaks je dokumente koje je dobio od Anonymousa stavio iza paywalla, tako da se mogu pregledavati samo nakon donacije

WikiLeaks je gadno pogriješio
WikiLeaks je gadno pogriješio (Anonymous)
Više o

podrška

,

WikiLeaks

,

Julian Assange

,

Anonymous

,

Stratfor

Idiotski potez WikiLeaksa uništio je savezništvo koje je moglo dati još mnogo dobrih stvari. Naime, počeli su s objavom 200 tisuća stranica dokumenata Stratfora, jedne od dobro poznatih "sigurnosnih agencija" koje usko surađuju s američkom vladom u tajnim operacijama, ali su te dokumente sakrili iza paywalla, tj. prvo morate donirati neku lovu da bi mogli pročitati pikanterije.

Potez ne bi bio toliko loš da dokumente nisu dobili od Anonymousa koji su hakirali Stratfor i pribavili dokumente.

Anonymousi su ogorčeni i javno poručuju preko društvenih mreža da WikiLeaks i Assange više nemaju njihovu podršku, te da je ovakav potez WikiLeaksa čista izdaja i sramota. 

WikiLeaks je nakon žestoke reakcije Anonymousa uklonio paywall, no Anonymousi i dalje ne žele odnose s njima jer im je već dosta dizanja Assangea u zvijezde i skupljanja novaca za njega.

U svakom slučaju, odluka WikiLeaksa bila je definitivno nepromišljena, jer baviti se poslom koji se oni bave i nemati podršku najjače haktivističke zajednice na svijetu nije baš pametno ...

Objašnjenje Anonymousa možete pročitati OVDJE.

12.10.2012. 18:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh