« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
HAKTIVIZAM

Anonymousi proglasili totalni rat ISIL-u

Anonymousi mogu udariti ISIL tamo gdje ih možda i najviše boli, jer su teroristi razvili domišljate načine komunikacije putem interneta

Anonymousi kreću u akciju
Anonymousi kreću u akciju (Screenshot YouTube)
Više o

Anonymous

,

teroristički napadi

,

ISIL

,

#OpISIS

Anonymousi su digli glavu nakon medijskog zatišja koje traje već neko vrijeme i objavili totalni rat ISIL-u nakon masakra u Parizu.

U svom poznatom stilu, video snimkom objavili su da će nemilosrdno goniti ISIL bespućima interneta i organizirati masovne napade kako bi im onemogućili propagandu i komunikaciju.

"Anonymousi iz cijelog svijeta će vas uloviti. Morate znati da ćemo vas pronaći i da vas nećemo pustiti. Rat je proglašen, budite spremni. Francuzi su jači nego vi i nakon ovog zločina bit će još jači", kažu Anonymousi u poruci.

Ovo je samo nastavak operacije #OpISIS koja traje od prošlogodišnjeg napada na redakciju satiričkog lista Charlie Hebdo. Od tada su Anonymousi prijavili tisuće Twitter profila koji promiču ISIL-ove ideje i ugasili ih, kao i 149 džihadističkih stranica.

No, totalni rat znači i udar na servere na kojima se nalaze džihadistički forumi i još detaljnija potraga za promicateljima ISIL-ovih ideja, a vjerojatno i cyber rat u Deep Webu koji je jedno od glavnih mjesta za razmjenu informacija među džihadistima.

17.11.2015. 09:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh