« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
HUMANITARKA

Angelina Jolie će sve češće dolaziti u BiH

Voditelj misije UNHCR-a u BiH kaže da je Angelina zavoljela Bosnu i Hercegovinu i da želi pomoći prognanima i izbjeglima

angelina jolie bih
angelina jolie bih (Getty Images)
Više o

Angelina Jolie

,

Harry

Glumica Angelina Jolie nastavit će dolaziti u Bosnu i Hercegovinu kako bi pomogla dovršenje procesa povratka prognanih i izbjeglih, no radit će i na svom novom filmu koji će biti ljubavna priča smještena u ratnoj BiH, najavio je u utorak u Sarajevu Naveed Hussain, voditelj misije Visokog povjereništva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) u BiH.

"Angelina Jolie dolazit će ponovo u BiH i to češće", kazao je Hussain. Podsjetio je na činjenicu da je u BiH i 15 godina nakon rata još uvijek registrirano 113.000 izbjeglica od kojih čak sedam tisuća živi u krajnje lošim uvjetima u centrima za kolektivni smještaj širom zemlje.

"Došlo je krajnje vrijeme da se problemi tih ljudi riješe", kazao je Hussain. UNHCR je upravo stoga kontaktirao Jolie koja je sa svojim partnerom Bradom Pittom ranije ove godine i posjetila neke od izbjegličkih centara u istočnoj Bosni. Hussain ističe kako su zbog toga izbjeglice u BiH dobile pozornost kakvu već imaju brojni stradali u humanitarnoj katastrofi na Haitiju.

>> Angelina Jolie snima bosansku ljubavnu priču

On ističe kako je istodobno nužno potaknuti političare u BiH da i sami ozbiljnije rade na povratku izbjeglih i prognanih. "Nije isto kada o tome s članovima Predsjedništva BiH ili ministrima razgovaram ja i kada to čini Angelina Jolie", kaže voditelj misije UNHCR-a.

Hussain kaže kako je američka filmska zvijezda tijekom dva boravka u BiH zavoljela tu zemlju i stoga joj se odlučila vraćati. "To je veoma pozitivno za BiH", kaže Hussain i potvrđuje kako će ove jeseni Jolie početi i rad na novom filmskom projektu. "Ono što znam je da će to ljubavna a ne politička priča vezana za BiH", kaže Hussain.

UNHCR ne raspolaže potankostima vezanima za novi film Angeline Jolie, no ona je navodno proteklog vikenda kada je boravila u Sarajevu o njemu već razgovarala s predstavnicima sarajevske producentske kuće "Scout Film".

Vlasnik te producentske kuće Edin Šarkić, kako u utorak tvrdi "Dnevni avaz", trebao bi biti i izvršni producent.

Šarkić je kazao kako je Angelina obišla neke od lokacija oko Sarajeva na kojima bi se moglo obaviti snimanje i da su joj se sve svidjele, no konačna odluka gdje će snimanje točno biti još nije donesena.

"Treba uzeti u obzir činjenicu da se u filmu koji stvarno jeste ljubavna priča smjenjuju četiri godišnja doba", kazao je Šarkić.

Navodno bi upravo stoga film većim dijelom mogao biti sniman u Mađarskoj. (hina/metro-portal)

24.08.2010. 13:29:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh