« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
O ZLODJELIMA

Angela Merkel pozdravlja Papino pismo Ircima

"Žrtvama i cijelom društvu treba istina" i Papino pismo irskim vjernicima vrijedi za cijelu Crkvu, poručuje kancelarka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Angela Merkel

,

papa Benedikt XVI.

,

pedofilija

,

Katolička crkva

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je pismo u kojem je njemački papa Benedikt XVI. u subotu izrazio stid zbog zlostavljanja djece u crkvi, rekao je u ponedjeljak njezin glasnogovornik.

"Kancelarka pozdravlja činjenicu da Papa otvoreno govori o odšteti za zlodjela koji su počinjena i potrebi za boljom prevencijom u budućnosti", rekao je njezin glasnogovornik Ulrich Wilhelm.

Merkel je rekla da "žrtvama i cijelom društvu treba istina" i da Papino pismo irskim vjernicima vrijedi za cijelu Crkvu. Njemačku, domovinu bavarskog pape Benedikta XVI. tjednima pogađaju otkrića seksualnih zlostavljanja u školskim, uglavnom katoličkim ustanovama. Njemački vjernici od Pape očekuju da se osobno i javno izjasni o tim aferama za koje se Njemačka episkopalna konferencija obvezala da će ih u potpunosti rasvijetliti.

Merkel je 2009. tražila od Pape da potvrdi da se ne može nijekati holokaust, nakon što je dekretom rehabilitirao britanskog biskupa Richarda Williamsona, koji otvoreno dovodi u pitanje oblik i razmjere nacističkog genocida nad židovima u Drugome svjetskom ratu. (hina/metro-portal)

22.03.2010. 20:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh