« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
LASKAVA TITULA

Andrij Voronjin proglašen najboljim nogometašem Ukrajine

Vorinjin je u izboru ukrajinskih novinara uvjerljivo pobijedio sa 145 bodova ispred veznjaka kijevskog Dynama Andrija Jarmolenka sa 33 i veznjaka Bayerna Anatolija Timoščuka sa 27 bodova

Andrij Voronjin
Andrij Voronjin (Wikipedia)
Više o

Ukrajina

,

nogometaš godine

,

Andrij Voronjin

Napadač moskovskog prvoligaša Dinama Ukrajinac Andrij Voronjin (32) proglašen je najboljim ukrajinskim nogometašem za ovu godinu, javlja Hina.

Vorinjin je u izboru ukrajinskih novinara uvjerljivo pobijedio sa 145 bodova ispred veznjaka kijevskog Dynama Andrija Jarmolenka sa 33 i veznjaka Bayerna Anatolija Timoščuka sa 27 bodova. Dinamov napadač je prvi put osvojio ovu prestižnu ukrajinsku nagradu, a do sada njegov najbolji plasman bilo je treće mjesto 2004. godine.

Zanimljivo, ovo je druga nagrada za Voronjina ovoga mjeseca nakon što je proglašen i za najboljeg igrača ruskog prvenstva. Dinamo se nakon prog dijela sezone nalazi na trećem mjestu sa 58 bodova, sedam manje od lidera Zenita, a Voronjin je sa 11 golova najbolji strijelac kluba i četvrti strijelac lige. Međutim, premda je dobio dvije nagrade Voronjin nije u prvom planu ukrajinskog izbornika Olega Blohina i pod njegovim vodstvom gotovo uopće ne igra.

Prije dolaska u moskovski Dinamo igrao je za Herthu, Liverpool, Bayer Leverkusen, Koln, Mainz i Borussiu iz Mönchengladbacha.

25.12.2011. 14:13:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh