« Sport
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
'open'

Andre Agassi pod istragom zbog dopinga

Slavni tenisač u svojoj je autobiografskoj knjizi priznao da je uzeo metamfetamin, te kasnije slagao da nije

(Wikipedia)
Više o

Andre Agassi

,

doping

,

metamfetamin

,

Open

Iz Svjetske antidopinške agencije (WADA) u nedjelju su poručili kako žele istražiti postoji li mogućnost da se protiv tenisača Andrea Agassija podigne optužnica zbog laganja, javljaju mediji.

To bi se moglo dogoditi jer je slavni tenisač u svojoj  autobiografskoj knjizi "Open" priznao da je 1997. svjesno uzeo metamfetamin, a kad je pao na dopinškom testiranju, ATP-u je slagao da se to dogodilo slučajno jer je popio sok svoga asistenta, ne znajući da je u njemu droga.

Zbog samog uzimanja metamfetamina neće biti kažnjen jer je prošlo osam godina od pada na dopinškome testu (1997.), što je propisana vremenska granica za eventualno retroaktivno kažnjavanje.

David Howman, direktor WADA-e kaže da se treba istražiti može li se uopće podići optužnica, te je li Agassijev odvjetnik koji ga je tada zastupao znao da tenisač laže.

Ispostavilo se da je američki tenisač još kao junior uzeo drogu koju mu je dao otac. Priznao je da mu je tijekom jednog turnira otac dao tabletu za koju vjeruje da je bila "speed".

02.11.2009. 08:30:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh