« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci
SAVRŠENI KINEZI

Anđeoski glas, ali krivi zubići

Kinezima se dogodio skandal koji im zbilja nije trebao, djevojčica anđeoskog glasa zapravo je lažna.

Prava djevojčica, Yang Peiyi
Prava djevojčica, Yang Peiyi (AFP)

Na otvaranju Olimpijskih igara pred publikom je zapjevala preslatka malena djevojčica anđeoskog glasa Lin Miaoke koja je osvojila simpatije publike diljem svijeta. Odmah poslije ceremonije mnoštvo je novinara željelo napraviti reportažu o malenoj genijalki, ali dogodio se neočekivani preokret.

Ispalo je da je malena Lin samo otvarala usta, a glas je dolazio sa snimke. Sedmogodišnja djevojčica anđeoskog glasa koja je trebala pjevati na spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Pekingu zamijenjena je jer nije bila dovoljno lijepa.

U posljednji su trenutak organizatori perfekcionisti zaključili kako Yang Peiyi, malena vlasnica anđeoskog glasa, zbog iskrivljenih zuba ne može nastupiti pred auditorijem pa je zamijenjena ljepšom djevojčicom, Lin Miaoke.

Na sceni je otvarala usta prelijepa devetogodišnja Lin Miaoke i tako se našla i na naslovnici The New York Timesa. 'Bila sam tako lijepa u svojoj crvenoj haljini,' rekla je Lin za list China Daily dok je izigrana djevojčica bila ponosna što je, kako kaže, uopće dobila priliku da pjeva.

Kina se tako očajnički željela predstaviti kao zemlja savršenstva, a kako ističe Chen Qigang, urednik muzičkog dijela programa otvorenja Igara. 'Djevojčica je izvanredna pjevačica,' kaže Chen i ističe da je režiser događaja znao za ovaj potez koji je napravljen u zadnjim minutama.'Javnost će shvatiti da je sve to u interesu nacije. '

Teško je ipak opravdati poruku koju su poslali mladima diljem svijeta, bez obzira na talent ipak je najvažnija ljepota. Da perfekcionizam odvodi u krivom smjeru nadamo se možda jednoga dana shvati gospodin Chen. (METRO)

13.08.2008. 11:08:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh