« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
BORBA ZA GRAD

Anđelka Visković objavila kandidaturu za splitsku gradonačelnicu

Aktualna splitska dogradonačelnica danas je službeno uz potporu vodećih ljudi iz područja turizma, kulture i sporta objavila kandidaturu za gradonačelnicu grada Splita

Anđelka Visković najavljuje kandidaturu
Anđelka Visković najavljuje kandidaturu (Arhiva)
Više o

Split

,

lokalni izbori

,

kandidatura

,

Anđelka Visković

,

gradonačelnica

Na predstojećim izborima profesorica Visković kandidirat će se kao nezavisni kandidat, jer želi građanima i gradu Splitu pružiti šansu da iskoristi potencijal koji posjeduje.

Kandidirat ću se na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnicu Splita kao nezavisna kandidatkinja, kao što sam i najavila, jer prije svega, želim da ovaj grad konačno počne funkcionirati na nekim normalnim osnovama, da dobije operativni tim i vodstvo koje će znati i moći iskoristiti puni potencijal ovog grada i ovih ljudi." - istaknula je prof. Visković u svom govoru. 

Obnašajući funkciju dogradonačelnice, Anđelka Visković stekla je veliko iskustvo u vođenju važnih resora u Splitu kao što su turizam, sport, prosvjeta, kultura i socijala, pa ju Splićani iznimno cijene zbog odgovornog vodstva, ali i dovršavanja projekata koje je započela tijekom svog mandata. Upravo to iskustvo prof. Visković želi usmjeriti prema kapitalnim i ključnim projektima u gradu Splitu kao što su; donošenje konačnog rješenja istočne obale splitske luke, poput uređenja Duilova i Žnjana kao i rješavanje problema odlagališta smeća na Karepovcu. To je samo dio onoga što bi u gradu Splitu potaknulo otvaranje velikog broja radnih mjesta i rješilo dio problema infrastrukture grada.

Cijeli Split vapi za radom na kapitalnim i ključnim projektima poput konačnog rješenja istočne obale splitske luke, poput uređenja Duilova i Žnjana kao i rješavanje problema odlagališta smeća na Karepovcu. Projekti su to koji garantiraju dovoljno posla ovom gradu u slijedećih deset godina, ali samo ukoliko se taj posao - odradi. Ja sam spremna uhvatiti se u koštac sa tim problemima kao što sam do sada uspješno rješavala svaki projekt na kojem sam radila" - naglasila je prof. Visković

Ipak budućnost Splita i najveći napredak Anđelka Visković vidi u projektima koji se odnose na turizam koji je ujedno i temeljna grana gospodarstva na splitskom području. Prošle je godine u ime grada primila nagradu kad je Split proglašen turističkim šampionom 2012. i najboljim turističkim mjestom na Jadranu.

Jako je puno projekata u turizmu koji samo čekaju na svoju provedbu, sve što trebamo sada je čvrsto i operativno vodstvo. Ne smijemo zaboraviti niti na ulazak u Europsku Uniju i novac koji tamo leži. Ja sam sama sebi obećala kako niti jednog novčića od EU neću propustiti, jer znam da je to način da opet budemo prvaci Hrvatske. Split moramo pozicionirati kao metropolu Mediterana. Split ne treba Zagreb, Split treba stati uz gradove partnere kao što su Valencia, Barcelona, Napoli, Venecija i Solun, jer su to mediteranske metropole poput nas." - dodaje Visković.

Osim u turizmu prof. Visković namjerava nastaviti svoj rad u kulturi kao i sportu u kojem je uspješno okončala postupak privatizacije Hajduka i kojeg smatra vrlo važnim čimbenikom za budućnost djece koja sanjaju da će postati poznati kao splitski sportski velikani.

Kandidaturu je objavila uz prisutnost i potporu brojnih sugrađana iz kulturnog, sportskog i javnog života Splita, kao intendant HNK Tonči Bilić, Joško Belamarić, poduzetnik Ilija Naletilić, Dijana Aničić,Vinko Ljubičić, Udruga Naš kvart i brojni drugi.

23.01.2013. 15:26:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh