« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
500 policajaca

Amsterdam u stanju pripravnosti zbog BBB-a

Nizozemski grad ozbiljno shvaća dolazak navijača Dinama koji su poznati po divljanjima prije, za vrijeme i nakon utakmica

Hoće li se prizori iz Temišvara ponoviti u Amsterdamu?
Hoće li se prizori iz Temišvara ponoviti u Amsterdamu? (CROPIX)
Više o

Dinamo

,

huligani

,

Bad Blue Boysi

,

divljanje navijača

,

Ajax

,

amsterdam arena

,

temišvar

Zagrebački Dinamo u četvrtak navečer krenut će u Amsterdam Areni protiv Ajaxa po nove bodove za toliko željeno prezimljivanje u Europi.

Umjesto da dan prije velike utakmice u središtu pozornosti bude nogomet, igrači i taktike,  hrvatski i nizozemski mediji raspisali su se o mogućim neredima Bad Blue Boysa od kojih strahuje nizozemska policija.

Direktor Dinama Damir Vrbanović potvrdio je za Sportske novosti da će Modre u Amsterdam Areni bodriti 521 navijač, a iz Amsterdama stiže vijest da će se za mir u gradu brinuti oko 500 policajaca koji Boyse dočekuju kao "teroriste iz Iraka".

Kada se Dinamo prije dvije godine susreo s Ajaxom i ubilježio veliku pobjedu uz nezaboravnu igru Marija Mandžukića, nizozemska policija je kod pojedinih članova BBB-ovca čak pronašla oružje, objavio je Telegraf.

Status opasne navijačke skupine Boysi mogu zahvaliti divljanjem svojih članova na gotovo svim dosadašnjim inozemnim utakmicama. Ne tako davno, u rumunjskom Temišvaru navijači su zasjenili pobjedu svoje momčadi razuzdanim divljanjem po gradskim ulicama, a klub zbog njihovog ponašanja redovito plaća visoke kazne.

Dinamo se u skupini A Europske lige s tri osvojena boda trenutno nalazi na drugome mjestu, dok Ajax ima bod manje. Trener Modrih, Kruno Jurčić, smatra da je Ajax snažna europska momčad koja se nalazi u fazi smjene generacija: "Imaju uspone i padove, ali godinama njeguju isti stil igre i ako ih stisnemo možemo izvući dobar rezultat".

21.10.2009. 19:11:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh