« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
FRKA

Amonijak iscurio iz pogona Leda na Žitnjaku!

U ovom trenutku nema opasnosti za ljude i okoliš, stoji u priopćenju iz zagrebačkog Ureda za hitne situacije

Koncentracija amonijaka nije opasna
Koncentracija amonijaka nije opasna (Arhiva)
Više o

Žitnjak

,

amonijak

,

curenje

,

Ledo

PREMA dojavi iz centra 112, jutros u 07:40 sati, u pogonu tvornice Ledo d.d. dogodio se akcident ispuštanja amonijaka zbog kvara na ventilu u sustavu, izvijestili su iz Ureda za hitne situacije Grada Zagreba. 

Nadležne službe Leda su obavijestile centar 112 i inspektora za zaštitu okoliša. Ledo je zatvorio ventil a sanacija je u tijeku.

Zbog osiguranja na teren su izašle PU zagrebačka, Hitna medicinska pomoć i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Vatrogasci su na teren izašli s više vozila i to akcidentnim, navalnim, tehničkim i zapovjednim. 

Nema ozlijeđenih. U ovom trenutku nema opasnosti za ljude i okoliš, stoji u priopćenju iz zagrebačkog Ureda za hitne situacije. Koncentracija amonijaka u postrojenju Leda već prije 10 sati bila je toliko niska da se ulazi u njega bez gas maske.

Udisanje amonijaka može izazvati različite teškoće, ovisno o koncentraciji kojoj je osoba izložena. Amonijak jako nadražuje dišne organe. Može uzrokovati pečenje sluznice nosa i gornjih dišnih putova, ali i smrt gušenjem uslijed nakupljanja tekućine u plućima.

12.03.2013. 10:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh