« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
NAGRADA ZA ČLANSTVO U NATO-U

Amerikanci u znak zahvalnosti grade most u Vukovaru

Pripadnici američke vojske izgradit će u Vukovaru 525 tisuća dolara vrijedan pješački most preko rijeke Vuke

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

NATO

,

Vukovar

,

američka vojska

,

pješački most

Američka vojska gradit će pješački most preko rijeke Vuke u Vukovaru kojim će se povezati gradske četvrti Olajnica i Sajmište, najavio je danas u Vukovaru veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj James B. Foley nakon sastanka s vukovarskim gradonačelnikom Željko Sabom, javlja Hina.

Gradnju mosta s 525.000 američkih dolara financirat će Zapovjedništvo američkih snaga u Europi posredstvom Ureda za obrambenu suradnju američkoga veleposlanstva u Zagrebu, rekao je veleposlanik Foley i dodao da je američka vojska u slične projekte u Hrvatskoj dosad uložila oko šest milijuna američkih dolara.

Po njegovim riječima, gradnja mosta izraz je zahvalnosti Sjedinjenih Američkih Država za savezništvo s Hrvatskom u sklopu NATO-saveza te američki doprinos poslijeratnoj obnovi Vukovara.

Izražavajući zadovoljstvo najavljenim projektom, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo zahvalio je američkome veleposlaniku na dosadašnjoj pomoći Sjedinjenih Američkih Država obnovi Vukovara te je spomenuo ulaganje u obnovu vukovarskoga Đačkog doma.

Veleposlanik Foley, na zamolbu novinara da prokomentira vijest koju su objavili neki mediji o tome kako premijer Zoran Milanović, da bi sudjelovao u Chicagu sudjelovao na sastanku na vrhu NATO-saveza, mora ispuniti tiskanice za vizu, kratko je rekao kako tu ne vidi nikakav problem jer je riječ o standardnoj proceduri i sigurnosnom zahtjevu.

Američki veleposlanik James B. Foley tijekom boravkla u Vukovaru posjetio je i Gradsku knjižnicu i čitaonicu te Spomen-dom Ovčaru, gdje je na mjestu masovne grobnice položio vijenac i zapalio svijeću.

25.04.2012. 16:37:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh