« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
AKCIJA

Amerikanci počeli bombardiranje Islamske države

Borci Islamske države preuzeli su kontrolu nad nekoliko kršćanskih gradova na sjeveru Iraka, zbog čega je izbjeglo oko 100.000 ljudi

Horneti su udarili prvi
Horneti su udarili prvi (Arhiva)
Više o

SAD

,

zračni udari

,

Islamska država

SAD su započele zračne napade na snage Islamske države tijekom dana, kad su dva lovca F/A-18 ispalila laserski vođene projektile na pokretnu topničku jedinicu kod Erbila, priopćio je glasnogovornik Pentagona John Kirby. Dodao je da su islamski borci njime granatirali kurdske snage koje brane Erbil u kojem se nalaze američki vojnici.

'Odluku o napadu donio je zapovjednik Središnjeg zapovjedništva američkih snaga na temelju odobrenja vrhovnog zapovjednika', stoji u priopćenju.

Predsjednik Barack Obama u četvrtak je odobrio američke zračne udare kako bi usporio gerilsko napredovanje na sjeveru Iraka, a počelo je i zračno dostavljanje pomoći ugroženim vjerskim manjinama kako bi se spriječio 'potencijalni genocid'.

Borci Islamske države preuzeli su kontrolu nad nekoliko kršćanskih gradova na sjeveru Iraka, zbog čega je izbjeglo oko 100.000 ljudi. Zauzeli su Karakoš, najveći irački kršćanski grad, kao i okolna sela nakon povlačenja kurdskih snaga koje su došle iz autonomne regije Kurdistan i štitile to područje posljednja dva mjeseca.

08.08.2014. 16:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh