« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
NEMA VIŠE REKORDA

Američkim plivačima zabranjeni visokotehnološki kostimi

Nova regulativa Međunarodnog plivačkog saveza u SAD-u stupa na snagu 1. listopada ove, a u ostatku svijeta 1. siječnja iduće godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

plivanje

,

plivački kostimi

,

Međunarodni plivački savez

Američki plivački savez u subotu je objavio da se američki plivači od 1. listopada neće smjeti natjecati u visokotehnološkim kupaćim kostimima. Tehnologija kojom se plivače pretvorilo u ribe i koju su zbog nesportskog duha mnogi žestoko kritizirali, odgovorna je za postavljanje brojnih svjetskih rekorda tijekom zadnje dvije godine.

Samo na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Rimu srušeno je 43 svjetskih rekorda. Amerikanci su tijekom tri mjeseca preduhitrili ostatak svijeta, koji korištenje kupaćih kostima najnovije generacije u skladu s odlukom Međunarodnog plivačkog saveza (FINA) zabranjuje od 1. siječnja iduće godine.

Američki savez podržao je prijedlog FINA-e da muškarci mogu nastupati u kupaćim kostimima koji su od pupka do koljena, a plivačice u kostimima koji se protežu od koljena do ramena. Kupaći kostimi moraju biti napravljeni od tekstila s tim da se termin tekstil odnosi na materijale koji su tkani.

(Hina/Metro-portal)

20.09.2009. 14:35:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh