« Fun
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PRAVILA, PRAVILA

Američki zakoni, najbolji izvor smijeha

Saznajte gdje u SAD-u smijete, a gdje ne smijete napiti ribu, častiti sve u kafiću, igrati maratonski bingo i još svašta nešto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Sjedinjene Američke Države su poznate po svojem specifičnom pravosudnom sustavu. I neobičnim zakonima. Laik bi rekao da vas u Americi mogu tužiti za bilo što, da možete tužiti bilo koga za bilo što i tako dalje i tako dalje. Nije to daleko od istine. A to dokazuju i sljedeći izvadci iz zakona pojedinih američkih država. Uživajte!

Missouri - Ilegalno je voziti se s medvjedom koji nije u kavezu. Znači, medvjed u kavezu je prihvatljiva opcija.

Maine - Ilegalno je držati božićne ukrase na kućama nakon 14. siječnja. Tako je kako je, 12 je dana Božića, ne 20.

New Jersey - Ilegalno je nositi 'pancirku'  prilikom počinjenja ubojstva. Čisto sumnjamo da ubojica razmišlja o tome krši li ovaj zakon.

Nevada - Ilegalno je platiti piće više od trima osobama odjednom. Dakle, ako se nađete u Nevadi i planirate alkoholne orgije, bolje zaboravite na to.

Wisconsin - Ilegalno je posluživati zamjenu za maslac u državnim zatvorima. Nema margarina za robijaše. Baš nas zanima zašto.

New Jersey - Ako vas jednom uhvate i osude, odnosno kazne za vožnju u pijanom stanju, moguće je da više nikad ne budete mogli imati personalizirane registarske tablice na automobilu. Strašno!

Sjeverna Dakota - Pivo i pereci ne smiju biti posluživani istovremeno niti u jednom baru ili restoranu. Nije poznato opravdanje za ovaj zakon - vjerojatno je dolazilo do previše incidenata s gušenjem.

Aljaska - Ne smijete probuditi medvjeda koji spava kako biste ga fotografirali. Istovremeno, ako ga želite upucati može, a i ne mora biti budan.

Južna Karolina -  Morate imati najmanje 18 godina ako želite igrati fliper. Dakle, kad navršite 18. godinu možete kupiti cigarete i pušiti, glasati, igrati lutriju, kupovati pornografske sadržaje i manično pritiskati dugme sa strane stolnog aparata kako biste plasirali kuglicu kroz niz različitih labirinata uz pomoć brojnih polugica s ciljem osvajanja što više bodova.

Michigan - Bilo tko stariji od 12 godina može posjedovati pištolj ako nije počinio neko kazneno djelo. (?)

Sjeverna Karolina - Bingo igra ne smije trajati dulje od pet sati. Postoje li uopće osobe koje bi ga htjele igrati dulje?

Idaho - Muškarac ne smije pokloniti dragoj kutiju slatkiša koja teži manje od 22,7 kilograma. Da, dobro ste pročitali. Još kad bi uopće bilo moguće pronaći negdje kutiju sa slatkišima te kilaže, ovaj zakon bi možda i imao smisla.

Connecticut - Ilegalno je prelaziti ulicu hodajući na rukama. Očito je ilegalno i biti kul!

Lousisiana - Kazna za slanje dostavljača pizze na adresu prijatelja a da ovaj to ne zna je 500 dolara. Zato u Louisiani ljude paze kakve smicalice rade. Poslati 50 pizza na adresu prijatelja iz fore nipošto nije preporučljivo. Osim ako nemate vlastitu zakladu.

Ohio - Ilegalno je napiti ribu. E baš svašta...

Arizona - Nedopustivo je posjedovati više od dva dilda. Baš se pitamo kako se uopće provjerava tko ih ima i koliko.

03.03.2010. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh