« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NEPOZNAT UZROK

Američke vlasti provode detaljnu istragu smrti Whitney Houston

Posljednje dane Whitney Houston, po nekim navodima, obilježila su pitanja o njenom prekomjernom uživanju alkohola i burne zabave za boravka u hotelu

Fotografija vijesti
Više o

umrla Whitney Houston

,

Whitney Houston

Američka TV postaja ABC News objavila je kako vlasti istražuju uzrok smrti Whitney Houston, čije je tijelo hitna pomoć zatekla u kadi kupaonice njene hotelske sobe, javlja Hina.

Osobe iz njezine pratnje ranije su pozvale hotelsko osiguranje kada su je našle kako leži bez znakova života. Poručnik policije Beverly Hillsa, Mark Rosen, je rekao da je mrtvom proglašena u 15 sati i 55 minuta.

"Nije bilo očitih znakova nasilja niti drugih očitih znakova uzroka smrti", rekao je Rosen. Po informacijama televizijske postaje za nedjelju ili ponedjeljak je predviđena autopsija.

Mrtvozornička služba je tijelo Whitney Houston odvezla oko 1 sat i 50 minuta u noći. Ured mrtvozornika na pitanje o navodima da se možda utopila, nije želio iznositi nagađanja a na pitanje o drogama u sobi, Ed Winter iz ureda mrtvozornika je izjavio da to ne može komentirati, navodi postaja ABC. Winter je također rekao da ne može ništa reći o stanju tijela niti je li bila obučena.

Samo nekoliko sati prije njene smrti s njom su razgovarale njena majka Cissy Houston i rođaka Dionne Warwick koje su rekle da nije bilo nikakvih naznaka da nešto nije u redu. Warwick ju je nazvala telefonom kako bi provjerila sjede li za istim stolom na zabavi Clive Davisa, a Cissy Houston je s njom razgovarala oko 15 sati i 15 minuta, izvijestila je postaja TMZ.

Pjevačica je odsjela u hotelu kako bi nazočila tradicionalnoj godišnjoj zabavi Clive Davisa uoči dodjele nagrada Grammy, istom događaju na kojem se predstavila glazbenoj industriji prije tri desetljeća. Nekoliko sati nakon njene smrti zabava se ipak održala ali u nadrealnom okruženju. Policijsko vozilo laboratorij bilo je parkirano ispred mjesta zabave, a paparazzi su čekali da snime tijelo pjevačice.

Posljednje dane Whitney Houston, po nekim navodima, obilježila su pitanja o njenom prekomjernom uživanju alkohola i burne zabave za boravka u hotelu. Duet s kandidatkinjom za nagradu Grammy Kelly Price u jednom hollywoodskom klubu ranije ovoga tjedna ostat će njezin posljednji nastup. Houston je u klubu bila sa svojom kćerkom i dobro se zabavljala.

Fotografije, međutim, pokazuju kako pjevačica raščupana, natečena i uzrujana napušta klub a po nekim navodima imala je izgrebane zglobove i moralo je se izvesti iz kluba. Ljudi koji je poznaju, međutim, kažu da se samo oznojila od svog nastupa. "Nije bilo ničeg lošeg. Nije bilo ničeg lošeg. Pjevala je, plesala je, smijala se. Pamtit ću je upravo takvu jer je to Whitney i uvijek mi je bilo zadovoljstvo biti oko nje", izjavila je Kelly Price, navodi se na stranicama američke televizijske postaje ABC.

Whitney Houston umrla je iznenadnom smrću u svojoj 48. godini u subotu na Beverly Hillsu, dan prije 54. dodjele nagrada Grammy na kojoj će se u nedjelju odati počast umjetnici i najaviti povratak pjevačice Adele i legendarnih Beach Boysa. Whitney Houston pronađena je mrtva u sobi na četvrtom katu hotela "Hilton" u Beverly Hillsu, u Los Angelesu.

Mediji podsjećaju da je tamnoputa pjevačica zadnjih godina imala velikih problema s drogom i da je intenzivno konzumirala kokain, marihuanu i različita sredstva za smirenje, što je prekinulo njezinu dotad veoma uspješnu karijeru. Osamdesetih i devedesetih vladala je glazbenim ljestvicama sve dok se nije udala za repera Bobbyja Browna, nakon čega su počeli njezini problemi s narkoticima.

Whitney Houston ostat će zapamćena po hitovima koji su obilježili povijest soul i pop muzike, među kojima "How Will I Know", "Saving all My Love for Youu" ili "I Will Always Love You", teme filma "Tjelohranitelj", u kojem je glumila glavnu ulogu uz Kevina Costnera. Tijekom karijere osvojila je šest nagrada Grammy i izdala sedam studijskih albuma, prodala oko 170 milijuna CD-ova, singlova i videosnimaka.

12.02.2012. 19:24:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh