« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
SPLIT

Alex Trochut danas otvara Atlantis Festival

Sve je spremno za otvorenje četvrtog splitskog Atlantis Festivala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Atlantis Festival)
Više o

Split

,

izložba

,

Gripe

,

Let3

,

radionice

,

koncerti

,

topli napitci

,

razgradnja masnoća

,

gljivica

,

Dmitar Berbatov

Odbrojavalo se još od početka travnja kada je službeno potvrđeno četvrto izdanje splitskog Atlantis Festivala. Veselili smo se svakom najavljenom glazbeniku kojeg će ugostiti tvrđava Gripe, pratili ostala događanja vezana uz festival, a danas konačno dočekali i njegov službeni početak.

alex.jpg
Alex Trochut

Atlantis priča, dakle, počinje večeras u 20:00 sati službenim otvaranjem prve hrvatske izložbe poznatog španjolskog ilustratora i tipografa - Alexa Trochuta - u prostorijama bivše Sveučilišne knjižnice u Splitu. Izložba će ostati otvorena do 11. kolovoza, a Alexovim će se radovima pridružiti i oni studenata splitskog UMASA, koji će od 4. kolovoza predstaviti svoje radove s Atlantis Festivala. Na otvorenju možete prisustvovati samo ukoliko imate pozivnicu.

Drugi dan Atlantis seli nadomak zidina Dioklecijana, u gradski park Đardin gdje će se s početkom u 19 sati održati međunarodno skateboarding natjecanje u disciplini Lord of the Lines. Prijave su još danas otvorene za sve zainteresirane, a pobjednika ćemo dočekati oko ponoći uz svjetla reflektora, DJ pratnju i bogate nagrade - 6000 kuna u gotovini, Sony Ericsson Vivaz mobilni uređaj i Vans poklon paket.

apparat__f03.jpg
Apparat

Treći i četvrti ( ujedno i završni ) dani festivala posvećeni su glazbenom dijelu programa: tvrđava Gripe tada će ugostiti brojna strana i domaća imena. Prvi glazbeni dan imat ćemo priliku slušati Mistakemistake, Thieves Like Us, Lollobrigidu i Apparata, dok će nas drugi dan rasplesati Nipplepeople, Let3, WhoMadeWho, Shy Child i Symbol One. Ulaznice za glazbeni dio programa mogu se kupiti na ulazu u tvrđavu po cijeni od 100 kuna / dan.

Sve dane festivala organizirani su i službeni afterpartiji u klubu Jungla u suradnji s DJ-ima zagrebačkog Sirupa, a jedan od pokrovitelja festivala, Sony Ericsson, za sve će zainteresirane na festivalu održati i radionicu skate videosnimanja, te capoeira radionicu 29. i 30. srpnja u parku Đardin.

Sve detalje još jednom možete proučiti na službenoj web stranici festivala:
www.atlantisfestival.hr

28.07.2010. 11:24:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh