« Sport
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Alex Rodriguez priznao doping

Najbolji igrač baseballa nedavno spominjan zbog svoje veze s Madonnom ponovno je u žarištu skandala

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Alex Rodriguez

,

doping skandal

,

američki baseball

Američki ljubitelji baseballa doživjeli su još jedno veliko razočaranje nakon što je najbolji igrač današnjice Alex Rodriguez (33), koji je član New York Yankeesa, otkrio da je tri godine uzimao doping.

Rodriguez je u ponedjeljak navečer u intervjuu za sportsku tv-mrežu ESPN izjavio da je uzimao doping od 2001. do 2004., dok je igrao za Texas Rangerse.

"Te 2001. potpisao sam rekordan ugovor, vrijedan 252 milijuna dolara, i htio sam svima dokazati da sam vrijedan toga novca. No, napravio sam glupost, koja je trajala tri godine. Jako mi je žao zbog toga i ispričavam se navijačima Texas Rangersa. Također, moram reći da sam od 2004. godine čist, te da otad više nisam u doticaju s dopingom", kazao je Alex Rodriguez, koji je u karijeri postigao 553 optrčavanja za poen (home run). Dobri poznavatelji baseballa vjeruju da će Alex Rodriguez srušiti rekord kojeg drži Barry Bonds sa 762 "home runa".

No, i Barry Bonds je uzimao doping, što je otkriveno 2003. godine. Uzimanje dopinga vrlo je raširena pojava u američkoj profesinalnoj baseball ligi (MLB). Mnogi velikani ove igre priznali su uzimanje dopinga, među kojima su Roger Clemens, Mark McGuire, Sammy Sosa, Jason Giambi i Jose Canseco.

I novi američki predsjednik Barack Obama osvrnuo se na ovaj najnoviji dopinški skandal u baseballu, rekavši da je to vrlo žalostna vijest za ovaj sport.

Alex Rodriguez, koji je poznat i pod nadimkom A-Rod, je od 2004. član New York Yankeesa, s kojima je prošle godine potpisao desetogodišnji ugovor vrijedan 275 milijuna dolara. (hina/metro-portal)

10.02.2009. 14:10:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh