« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
BICIKLIZAM

Alberto Contador nesvjesno uzimao doping?

Španjolski mediji tvrde da je Contador bio pozitivan na testiranju za doping, ali da je nedopuštena sredstva uzimao nesvjesno

Alberto Contador
Alberto Contador (Getty Images)
Više o

biciklizam

,

doping

,

doping biciklizam

Najbolji biciklist svijeta i trostruki pobjednik Tour de Francea Španjolac Alberto Contador uzimao je nedopuštena sredstva na ovogodišnjem Touru, ali nesvjesno, putem hrane.

Vijest su preko noći objavili španjolski mediji, koji tvrde da je Contador bio pozitivan na doping-nalaz izveden 21. srpnja, te da je pobjednik Toura imao u urinu nedopuštenu supstancu klenbuterol, koji je beta-stimulator.

U priopćenju javnosti Contador je kazao kako je klenbuterol u njegovo tijelo ušao putem hrane, a svoju nedužnost obrazlaže činjenicom da je tijekom utrke bio testiran barem osam puta, a samo je jedan nalaz pozitivan.

Contador (27) dosad nije bio povezivan s dopingom, iako je prije četiri godine nakratko bio jedan od osumnjičenika u aferi oko španjolskog liječnika Eufemiana Fuentesa.

Do razrješenja slučaja Contador je privremeno suspendiran od strane Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI), iako se navodi da je razina klenbuterola u Contadorovu urinu bila 400 puta manja od one koju laboratoriji akreditirani od strane Međunarodne anti-dopinške agencije (WADA) moraju uočiti u nalazima.

Zbog tako male količine potrebna je dodatno znanstveno istraživanje prije negoli se izvedu bilo kakvi zaključci, navodi u priopćenju UCI.(hina/metro-portal)

30.09.2010. 09:50:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh