« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PONOVO KATASTROFA

Albanski otpad onečistio i najljepšu plažu na Dugom otoku

Isti otpad koji je nedavno zagadio more oko Pelješca i Mljeta stigao je i do Dugog otoka i onečistio poznatu plažu Saharun, jednu od najljepših pješčanih plaža u Zadarskoj županiji

Uglavnom se radi o medicinskom otpadu
Uglavnom se radi o medicinskom otpadu (Cropix)
Više o

more

,

otpad

,

plaža

,

onečišćenje

,

Dugi otok

O tome je jutros javnost na kolegiju zadarskoga župana izvijestio dožupan Đani Bunja, inače načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Zadarske županije. Dožupan Bunja rekao je kako je cijela uvala onečišćena sanitetskim i drugim otpadom, a njezino će čišćenje početi čim to vrijeme dopusti.

Jednu od najljepših pješčanih uvala u Zadarskoj županiji preplavilo je smeće kojega ima dvostruko više nego prošlih godina u ovo vrijeme, potvrdio je ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije Mirko Đinđić.

"Saharun je i inače izložen južnome vjetru i uvijek je bilo otpada, ali nikada ovoliko. Ovoga puta riječ je o albanskome otpadu i, nažalost, dijelimo sudbinu Pelješca i Mljeta. Dosta je medicinskog otpada, a ima i kućnog otpada, plastike i slično. Već su poduzete mjere, preko Zadarske županije osigurat ćemo financijska sredstva i čim vrijeme dopusti i jugo se smiri, počet ćemo s čišćenjem. Ne smijemo dopustiti da se taj otpad akumulira jer ćemo biti u većim problemima nego inače", rekao je Đinđić. (hina/metro-portal)

07.12.2010. 16:09:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh