« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
OPET?

Al Qaeda planira napad uoči Božića?

Al Qaeda je u zadnje vrijeme nestala s naslovnica koje je preuzela odmetnuta skupina ISIL, no poznavajući njih, žele se vratiti u stilu

Može li Al Qaida ponoviti 9/11?
Može li Al Qaida ponoviti 9/11? (Arhiva)
Više o

teroristički napad

,

Al Qaida

,

ISIL

,

prljava bomba

Al Qaida planira veliki teroristički napad u Europi oko Božića, tvrde sigurnosne službe zapadnih zemalja, a kao jedan od mogućih scenarija spominje se rušenje barem pet aviona unošenjem eksploziva u ručnoj prtljazi.

Ovakve su vijesti dolazile godinama prije svih značajnijih datuma, no ništa se nije događalo, ali sada je vjerojatnost da su informacije istinite veća nego ikada. Naime, Al Qaida je izgubila najdragocjenije oružje u borbi protiv Zapada - naslovnice.

Na njima je ISIL, odmetnuta skupina koja se otrgla zapovjednom lancu Al Qaede i postigla nevjerojatne uspjehe na Bliskom istoku svojom neviđenom brutalnošću. Štoviše, pred dva dana su objavili da su napravili prljavu bombu s 40 kilograma urana koji je dokazano nestao iz Mosula.

Sigurnosne službe prilično panično pokušavaju doći do više informacija jer dvije ovakve prijetnje svijet nije imao odavno - svirepi ISIL kojem je cilj napraviti što veći pokolj i Al Qaida željna medijske pažnje ...

02.12.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh