« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
HUS:

Ako Vlada ne promijeni politiku, Hrvatskoj prijeti val stečajeva

Ozren Matijašević smatra kako bi gospodarstvu pomogli infrastrukturni radovi te ukidanje kriznog poreza i raznih parafiskalnih nameta

(Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Vlada RH

,

nezaposlenost

,

hrvatsko gospodarstvo

,

stečaj

,

Ozren Matijašević

,

HUS

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević pozvao je danas Vladu da žurno pokrene regionalno raspodijeljene infrastrukturne radove i porezne reforme, jer ako ubrzo ne promijeni dosadašnju politiku Hrvatsku će u idućih mjesec dana pogoditi val stečajeva.

Na konferenciji za novinare Matijašević je ocijenio kako bi pokretanje infrastrukturnih radova ili nastavak započetih, poput izgradnje koridora 5C u Slavoniji, pomoglo posrnuloj građevinskoj operativi i smanjilo trend gubitaka radnih mjesta, a porezne reforme, poput ukidanja kriznog poreza i raznih parafiskalnih nameta, rasteretile gospodarstvo.

Matijašević je "licemjernom" ocijenio najavu Vlade o subvencijama mladim obiteljima za kupnju stanova, jer Vladu drži najodgovornijom za rastuću nezaposlenost, kojom su posebice pogođeni mladi ljudi.

"To nije pomoć njima ni građevinskom sektoru, već lihvarima u bankama i građevinskoj mafiji koja drži nerealno visoke cijene stanova", ustvrdio je predsjednik HUS-a.

Matijašević je također najavio da će HUS u osječkoj "Pivovari" organizirati štrajk ako mirenje s Upravom ne završi uspješno u roku pet dana.

Ponovno je ustvrdio da se direktor tvrtke Ivan Komak, protiv kojeg se vodi nekoliko kaznenih postupaka zbog pronevjere i prijevare u gospodarskom poslovanju, lažno predstavlja kao većinski vlasnik te najavio da će, kao član Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) zatražiti da se paket 48 posto dionica, kojeg drži spornim, vrati u portfelj HFP-a.

U hotel "Mursa" gdje se održavala HUS-ova konferencija za novinare naknadno je došao i direktor "Pivovare" Ivan Komak te izjavio novinarima kako Matijašević ne razumije problematiku poslovanja tvrtke, iako bi to morao znati kao predsjednik HUS-a i član Upravnog odbora HFP-a. Dodao je kako razmišlja i o podnošenju tužbe protiv Matijaševića. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 13:15:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh