« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
400 IZLAGAČA

Akcije "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u Zagrebu

Posljednje u nizu ovogodišnjih akcija "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u kojima svoje proizvode predstavlja gotovo 400 izlagača održava se danas na Trgu bana Jelačića

Akcija
Akcija "Kupujmo hrvatsko" (CROPIX)
Više o

Kupujmo hrvatsko

,

Tony Bennett

Te promotivne i prodajne akcije, u nizu aktivnosti koje Hrvatska gospodarska komora (HGK) provodi radi promicanja hrvatskog gospodarstva, započele su 7. svibnja u Gudovcu kraj Bjelovara i dosad su održane u 23 hrvatska grada.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević istaknuo je kako je današnja akcija kruna ovogodišnje, ali i kruna svih 13 godina otkako je počela, jer se počelo s 40-tak izlagača, a danas ih je gotovo 400. Kada bi ih za 13 godina bilo 4.000, to bi značilo da ćemo biti bogata i uspješna zemlja, kazao je.

O uspjehu akcije svjedoči podatak i da više od 95 posto ljudi zna za nju, a podržava je više od 85 posto, pri čemu je posebno važno da je podupiru sami izlagači, kazao je prvi čovjek HGK. Vidošević je važnom istaknuo i izložbu "Be CROative" koja se održava u Japanu od 24. do 26. rujna i na kojoj je u prva dva dana zabilježen posjet više od 100 tisuća ljudi.

To je, smatra, spektakularan uspjeh, jer je riječ o velikom tržištu koje je Hrvatskoj interesantno u svakom smislu, ne samo turističkom već i kao tržište iz kojeg trebaju doći investicije, ali i na koje se mogu plasirati neki hrvatski proizvodi.

HGK je akciju "Kupujmo hrvatsko" počela 1997. sa željom da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatski proizvodi kojima se od tada dodjeljuju znakovi "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".

Akcija "Kupujmo hrvatsko" nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine tih proizvoda kako bi se povećala ukupna konkurentnost gospodarstva, ali i očuvao nacionalni identitet.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak "Hrvatska kvaliteta" do sada je dobilo 229 proizvoda, dok znak "Izvorno hrvatsko" nosi 112 proizvoda.

Ove se godine akciji "Kupujmo hrvatsko" pridružila i zajednička akcija Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, HGK i Hrvatske obrtničke komore (HOK) "Vrijedne ruke", koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj. (hina/metro-portal)

25.09.2010. 11:53:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh