« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
MOZAIK SPASA

Akcija ''Za spas Cibone'' pred Gradskom skupštinom

Skupina građana pokrenula je inicijativu za spas košarkaškog kluba, a za početak su gradskim zastupnicima dijelili bedževe

Akcija 'Za spas Cibone' pred Gradskom skupštinom
Akcija 'Za spas Cibone' pred Gradskom skupštinom (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Cibona

,

Andrej Šimatić

Uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, grupa građana koji imaju u planu poduzeti akciju "Za spas Cibone", dijelili su gradskim zastupnicima bedževe "Naša stranka je Cibona" i informativni letak u kojem predstavljaju globalni projekt Mozaik spasa.

Kako je novinarima objasnio jedan od mladih članova i bivših sportaša Andrej Šimatić, riječ je o građanskoj inicijativi za spas kluba Cibone koja će, bude li odjeka u zagrebačkoj i hrvatskoj javnosti, prerasti u neprofitnu fondaciju.

Želja im je postaviti veliki zid kod Ciboninog parkirališta sastavljen od kockica od kojih bi svaka vrijedila 10 kuna, a 20 povezanih 200 kuna pomoći Ciboni, s tim da bi na svaku bilo moguće ispisati logo tvrtke.

"Cjelokupna zarada išla bi isključivo za saniranje Cibonina duga", objašnjavaju organizatori, a kupnja će biti organizirana i putem interneta jer su ime Dražena Petrovića i Cibone poznati diljem svijeta.

Na pitanje podržavaju li rješenje koje ispred Grada Zagreba predlaže gradonačelnik Milan Bandić, Šimatić ističe kako su za sva rješenja koja idu za spas Cibone.

Bedž je na ulazu u Staru gradsku vijećnicu dobio i gradski zastupnik HDZ-a Ćiro Blažević.

"Cibona se mora spasiti, a ne uništiti instituciju koja je proslavila Zagreb i Hrvatsku", odgovorio je Blažević na pitanje novinara i naglasio kako oni koji toga nisu svjesni gledaju osobni, a ne nacionalni interes.

Gradonačelnik Bandić poručio im je da ne gube vrijeme već da prihvate ponudu Grada kako bi se Cibona što prije počela konsolidirati. (hina/metro-portal)

30.11.2010. 11:45:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh