« Zagreb
objavljeno prije 15 godina
POTPORA IZ RIJEKE

Akcija 'kupi studenta' održana na Trgu bana Jelačića

"Znanje se može kupiti novcem" poruka je koju su studenti odaslali s performancea na Trgu

(Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

Kupujmo hrvatsko

,

studentski prosvjed

,

Trg bana Jelačića

,

Filozofski fakultet

,

fakultet blokada

,

besplatno obrazovanje

,

Znanje se može kupiti novcem

,

Akademija primijenjenih umjetnosti

,

performance

Studenti riječkoga Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti, poduprli su danas zagrebačke kolege performanceom na Trgu bana Jelačića, u sklopu kojeg su prolaznicima "nudili" studente po cijeni prosječne godišnje školarine.

Pod sloganom "Kupujmo hrvatsko!" i "Znanje se može kupiti novcem", građani su mogli "birati" između dvadesetak studenata po 10 tisuća kuna, koji su, s bar kodovima nacrtanima na čelu, ležali na podu i pjevali o besplatnom obrazovanju.

Tom "proljetnom akcijom" želimo ponovno naglasiti da obrazovanje nije roba i da znanje nije na prodaju, a bar kodovi govore o tome da smo svi na tržištu, rekao je jedan od riječkih studenata.

Isti performance održan je prije desetak dana i na riječkom Korzu. Filozofski fakultet u Rijeci prekinuo je 17. svibnja blokadu, a Akademija primijenjenih umjetnosti, kako su rekli, još je u blokadi.

Performance se održao kod mjesta na kojem se u proteklih tridesetak dana potpisuje peticija za pravo na besplatno školstvo, kojom je dosad prikupljeno gotovo sto tisuća potpisa u nekoliko hrvatskih gradova, od čega oko pola u Zagrebu, izvijestili su studenti.

Na sinoćnjem plenumu studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu izglasan je nastavak blokade tog fakulteta. (hina/metro-portal)

22.05.2009. 13:46:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh