« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
Želimo biti informirani

Akcija "Imamo pravo znati" ponovno kreće iz Varaždina

Transparency International Hrvatska (TIH) treći put zaredom pokreće akciju "Imamo pravo znati", kojom želi promicati Zakon o pravu na pristup informacijama

(Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Imamo pravo znati

,

Zorislav Antun Petrović

"Varaždin i ova regija prednjače pred ostatkom Hrvatske kad je u pitanju informiranost građana, a i tijela javne uprave sklonija su suradnji i objavljivanju podataka na koji se način troši novac poreznih obveznika", ustvrdio je predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović.

Kao i proteklih godina, akcija se sastoji od dijeljenja promidžbenog materijala i informiranja građana o tom zakonu te o njihovim pravima.

Nakon Varaždina akcija će se u srijedu održati u Bjelovaru, a idućeg su tjedna na rasporedu Osijek i Koprivnica. Organizatori akcije namjeravaju obići središta desetak županija.

Po posljednjim anketama TIH-a, oko 43 posto građana zna za Zakon o pravu na pristup informacijama.

Predsjednik TIH-a rekao je u vezi sa skorašnjim predsjedničkim izborima kako od svih kandidata očekuje da objave koliko novca namjeravaju potrošiti u predizbornoj utrci i na koji način.

Dodao je da će TIH pratiti trošenje tog novca, to jest podatke koji će mu biti dostupni, poput oglašavanja u medijima i sl.

Izvor: Hina

07.09.2009. 13:20:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh