« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
LIVE

Ajax sigurno savladao Dinamo

Već u trećoj minuti susreta domaćin je preko osporavanog Suareza poveo 1-0, a Urugvajac je imao prste i kod drugog gola

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Europska liga

,

Ajax Dinamo

Uvertira utakmice je, unatoč jakim snagama policije, bila uobičajeno vatrena, jer su BBB i navijači Ajaxa razmijenili par projektila kamenjem u centru Amsterdama. Nizozemska policija je, poučena iskustvom od prije dvije godine, dovukla specijalce iz raznih dijelova zemlje kako bi spriječili sukobe.

Toliko spominjani Suarez promiješao je prvo Lovrena, okrenuo potpuno nemoćnog Kovača da bi ga na kraju Mandžukić pokosio na petercu i poklonio penal Ajaxu. Sam je Suarez sigurno izveo jedanaesterac i Ajax od treće minute vodi 1-0.

Dinamo se povukao na svoju polovicu i zbunjeno se brani, no na sreću niti Ajax nema dobrih rješenja u napadu. Do polovine poluvremena Dinamo je uspio uspostaviti ravnotežu na terenu, čak i postati opasnija momčad, no svi pokušaji završavaju prije izravnog udarca na gol. Nekoliko brzih kontri Ajaxa završilo je u rukama Lončarića, ili su ih uspješno zaustavili obrambeni igrači. Na poluvrijeme se otišlo s početnom prednošću Ajaxa.

Drugo poluvrijeme protječe u stihijskim napadima s obje strane, bez kvalitetne organizacije i točnih dodavanja. Ipak, Ajax je opasniji i izravniji, tako da je dva puta ozbiljno ugrozio Dinamov gol. Inicijativa je urodila plodom u 80. minuti kada je na dodavanje Suareza Rommedahl ubacio za 2-0.

Pred kraj utakmice ušao je Tomečak, koji je po običaju digao tempo utakmice na novu razinu, a sjajan nastup zaokružio je golom na kraju sudačke nadoknade za konačnih 2-1.

22.10.2009. 21:20:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh