« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ODUGOVLAČENJE

Agrokor odustao od kupovine Mercatora

Iz Agrokora su večeras objavili da je neobvezujuća ponuda za kupnju 52,1 posto dionica Mercatora povučena zbog odugovlačenja procesa

Fotografija vijesti
Više o

Agrokor

,

dionice

,

Ivica Todorić

,

prodaja Mercatora

Agrokor je priopćio večeras da je povukao svoju neobvezujuću ponudu za kupnju 52,1 posto dionica slovenskog trgovačkog lanca Mercatora jer su zbog dugotrajnosti dosadašnjeg procesa ocijenili da im mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena, javlja Hina.

"Agrokor d.d. se 17. listopada 2011., podastiranjem neobvezujuće ponude, javio na javni natječaj za kupnju 52,1 posto dionica Poslovnog sistema Mercator d.d. („Mercator"), koji je u ime konzorcija glavnih dioničara vodila ING banka. Na temelju naše neobvezujuće ponude konzorcij nas je 7. studenog 2011. kao najboljeg ponuđača odabrao za ekskluzivne pregovore o uvjetima akvizicije.

Iako smo s konzorcijem prodavatelja pokušavali dogovoriti zadovoljavajuće uvjete za akviziciju udjela od 52,1 posto u Mercatoru, tijekom trajanja perioda ekskluzivnosti, do danas u tome nismo uspjeli. Dugotrajni tijek dosadašnjeg procesa naveo nas je na zaključak da bi cijeli proces mogao potrajati još dulje vrijeme te da nam mogućnost ostvarivanja transakcije pod zadovoljavajućim uvjetima nije zajamčena. To bi po našem mišljenju moglo biti štetno kako za našu kompaniju, tako i za Mercator te smo stoga donijeli odluku o povlačenju svoje ponude. Sukladno tome, 6. veljače 2012. godine otkazali smo Ugovor o ekskluzivnosti s konzorcijem prodavatelja i povukli našu neobvezujuću ponudu, čime se i formalno povlačimo iz procesa", kaže se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Agrokora d.d.

07.02.2012. 21:37:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh