« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TRAGIČAN POČETAK

AEK zabio tri komada Hajduku, Ibričićev jedanaesterac slaba utjeha

U drugom susretu iz skupine G Zenit je na gostovanju u Bruxellesu također deklasirao Anderlecht 3:1

Hajduk je izgubio od AEK-a 1:3
Hajduk je izgubio od AEK-a 1:3 (Vladimir Dugandžić/CROPIX)
Više o

nogomet

,

Senijad Ibričić

,

Anas Sharbini

,

Europska liga

,

obavijesni razgovor

,

David Petrović

U susretu prvog kola G skupine Europske lige Hajduk je na gostovanju u Ateni izgubio od AEK-a 1:3. Golove za grčki sastav zabili su Rafik Djebbour (12), Nikos Liberopoulos (65) i Nacho Scocco (89), dok je strijelac za Hajduk bio Ibričić iz jedanaesterca u 29. minuti.

Hajduk je, kao i u dosadašnjim europskim utakmicama ove sezone, loše otvorio susret, pa su domaćini u 12. minuti stigli do vodstva. AEK je poveo nakon loše reakcije Hajdukove obrane koja je pustila Djebboura da prodre u kazneni prostor i potom je praktično iz mrtvog kuta pokraj vratara Šubašića na prvoj vratnici zabio za 1-0. Hajduk je nakon primljenog pogotka zaigrao čvršće i organiziranije, pa je u 16. minuti Anas Sharbini bio u stopostotnoj prilici za poravnanje, no loše je pucao, ravno u vratara Arambatzisa.

U 29. minuti Hajduk je izjednačio iz 11-erca. Papa Bouba Diop je u kaznenom prostoru oborio Tomasova, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Ibričić, koji je tzv. "Panenkom" prevario domaćeg vratara. Pred kraj poluvremena, u 43. minuti, nakon dobrog ubačaja Tomasova, Vejić glavom sa desetak metara puca preko gola.

Već u prvoj minuti nastavka obrana Hajduka ponovno griješi, Buljat je u kaznenom prostoru srušio Djebboura i AEK je dobio priliku da ponovno povede iz 11-erca. No, udarac Djebboura s bijele točke odlično je obranio Subašić, i ostalo je 1-1. Pritisak domaće momčadi nastavio se i nakon neiskorištenog 11-erca, pa je Hajduk uglavnom bio orijentiran na obranu svojeg gola.

U 57. minuti nakon kornera Dellas puca glavom, a Ljubičić sa gol-linije ispucava loptu. No, osam minuta kasnije greška Hajdukova vratara omogućila je grčkoj momčadi da ponovno povede. Scocco je pucao sa 25 metara, a Subašić odbija loptu točno na nogu Liberopoulosa, koji pogađa za vodstvo AEK-a 2-1. Pobjedu AEK-a potvrdio je Scocco u 89. minuti. Hajduk je pokušao namjestiti ofsajd zamku, ali je lopta Leonarda pravovremeno došla do Scocce, koji je sam izbio pred vratara i pogodio za 3-1.

U drugom susretu iz ove skupine Zenit je na gostovanju u Bruxellesu deklasirao Anderlecht 3:1 i već nakon prvog kola se prometnuo u glavnog favorita za osvajanje prvog mjesta u skupini. U drugom kolu Hajduk 30. rujna u Splitu dočekuje Anderlecht, dok se u St. Peterburgu sastaju Zenit i AEK.

AEK: Arambatzis, Jahić, Manolas, Dellas, Lagos, Kafes (Leonardo, 74), Papa Bouba Diop, Burns (Patsatzoglou, 70), Liberopoulos (Blanco, 90), Scocco, Djebbour.

HAJDUK: Subašić, J. Buljat, Vejić, Maloča, Strinić, Ljubičić, Bulku (Trebotić, 81), Tomasov (Oremuš, 67), Ibričić, Anas Sharbini (Čop, 61), Vukušić.

STRIJELCI: 1-0 Djebbour (12), 1-1 Ibričić (29-11m), 2-1 Liberopoulos (65), 3-1 Scocco (89).

SUDAC: Bas Nijhuis (Nizozemska)

STADION: Olimpijski stadion u Ateni

GLEDATELJA: 25.000

Statistika utakmice 1. kola G skupine Europske lige AEK - Hajduk 3:1.

AEK HAJDUK

3 golovi 1

12 udarci 10

14 prekršaji 15

1 žuti kartoni 1

0 crveni karton 0

2 zaleđa 1

10 korneri 4

(hina/metro-portal)

17.09.2010. 00:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh