« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
KRENITE!

Advent u Zagrebu - raspored događanja

Advent u Zagrebu pokušat će nadmašiti prošlogodišnji koji je dobio brojna zvučna priznanja, pa da vidimo gdje se može zabaviti i na koji način

Čeka nas još jedan sjajan Advent u Zagrebu
Čeka nas još jedan sjajan Advent u Zagrebu (Arhiva)
Više o

Advent u Zagrebu

,

raspored događanja

Advent u Zagrebu počeo je sa svojim brojnim događanjima, pa evo što ćete moći tijekom sljedećih mjesec dana raditi na mnogim mjestima u gradu: 

Na Zrinjevcu se u 23 kućice nude se tradicionalne zagrebačke delicije. Uz koncerte, tu su i znanstvene radionice, oslikavanje lica, predstave, druženja sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom...

Na Trgu kralja Tomislava Ledeni park otvoren je u 18.30 sati, uz talijanske klizače na temu "Orašara". Svaki dan od 19 do 22 sata planiraju nastupe bendova i DJ-eva, a u 20 kućica u ponudi su, primjerice, američki gulaš, domaći knedli, britanski punč, švicarski raclette, talijanski panettone i rapska torta.

Na Europskom trgu u više od 30 kućica moći će se kupiti suveniri i ukrasi, a koncerti mladih domaćih izvođača organiziraju se u suradnji Balcony TV-om. Nastavljaju i s jutarnjim vikend-programom "Deset štafelaja nedjeljom".

Tomićeva ulica  postat će gastromeka, a početak Fuliranja označit će udarom gričkog topa danas točno u podne. Po selekciji Andreja Barbierija i Marina Medaka, kuhat će Dino Galvagno, Braco Sanjin, Tomislav Škunca - Škuf, Tvrtko Šakota, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i Hrvoje Zirojević.

Kurelčeva će postati najveći disko na otvorenom. Posjetitelji će plesati na hitove Donne Summer, Marvina Gaya, skupine Bee Gees i pjesme iz Kulušića, Saloona i Studija 54...

Ispred kavane Johann Franck, na Trgu Josipa bana Jelić danas počinje "Zagrebačka božićna bajka". Na velikoj pozornici organizirat će se doček Svetog Nikole, nastup dječjih zborova, klapa, večer crkvenih zborova, stand up komedije, festival demo sastava. Programi na pozornici počinju 28. studenoga i trajat će do 19. prosinca.

Na Strossmayerovom trgu s tisućama lampica glavna pozornica bit će on Rudolfova gddje će nastupati brojni bendovi, a bit će i filmova za djecu. 

Na Strossmayerovom šetalištu posjetitelje će dočekati osam ukrašenih kućica i tri grijane kupole, a i pozornica s koje će ih zabavljati Cinkuši (28. studenoga), Pavel (30. studenoga), Gelato Sisters (7. prosinca)... Program počinje danas u 11 sati radionicama za djecu, a vodit će ih Kristijan Ugrina.

Kaptol, Gornji grad (Dvorišta u Demetrovoj 1 i 11 te u Opatičkoj), Vranyczanyjeva poljana, Klovićevi dvori, Plato Gradec, PalačA Dverce, Oktogon, Tunel Grič, te ulice Bogovićeva, Gajeva, Petrićeva, Varšavska, Tkalčićeva i Gundulićeva samo su neke od lokacija na kojima će se održati različiti  programi. Baš kao i u nekim muzejima te na Zagrebačkom velesajmu, gdje će od 28. studenoga do 2. siječnja biti čarobni dvorac Djeda Mraza.

27.11.2016. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh