« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
STRAH OD BUŠILICE

Adolf Hitler imao je loš zadah i pokvarene zube

Diktatoru je, po medicinskim dokumentima, izvađen kutnjak nakon bolesti desni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Hitler

,

zubi

,

zubar

,

desni

Adolf Hitler je vjerojatno imao loš zadah i nezdrave zube, tvrdi njemačka zubarica koja je proučavala zdravstvenu dokumentaciju nacističkog diktatora, kako su prenijeli njemački mediji u nedjelju.

"Adolf Hitler je vjerojatno imao vrlo loš zadah. Loše se hranio i trunuli su mu zubi", rekla je Menevse Deprem-Hennen za nedjeljno izdanje njemačkog lista Bild.

Stomatologinja je za svoj doktorat proučavala Hitlerovu zubarsku dokumentaciju a svoj je rad nazvala "Đavolji zubar". Ona je rekla da istraživanje ukazuje da se diktator plašio zubara. "Izgleda da je Hitler bio vrlo osjetljiv na bol", rekla je Deprem-Hennen.

"On si je priuštio luksuz da osam puta pozove svog osobnog zubara Johannesa Blaschkea u kancelarski ured zbog čišćenja zubnih kanala što se obično obavi u jednoj ili dvije obrade", rekla je Deprem-Hennen.

Hitleru je, po dokumentima, izvađen kutnjak nakon bolesti desni. SS general Hugo Johannes Blaschke liječio je Hitlera i druge istaknute dužnosnike nacističkog režima dugi niz godina. Mislilo se da su zdravstveni kartoni njegovih pacijenata davno nestali. (hina/metro-portal)

07.02.2010. 12:26:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh