« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Požar lokaliziran

A1 otvorena, otežan promet na A2 i A3

Lokaliziran je požar uz autocestu Zagreb-Split, kod odmorišta Jadovo, ali je zbog prometnih nesreća promet usporen na A2 i A3.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

stanje na cestama

,

požar Gospić

,

požar A1

Redovni promet autocestom A1 od Svetog Roka do Gospića ponovo je uspostavljen. Požar je lokaliziran uz pomoć helikoptera i kanadera. Vatrogasci su požar morali nadzirati sa sigurne udaljenosti jer je riječ o području na kojemu najvjerojatnije ima zaostalih mina.

Promet je bio obustavljen jer je gusti dim s požarišta na lokaciji Vrebac prema odmorištu Jadova smanjivao vidljivost.

Hrvatski autoklub (HAK), pak, u 12,40 sati javlja da će se zbog požara povremeno otvarati i zatvarati promet za sva vozila na čvorovima Sveti Rok i Gospić.

Požar trave i niskog raslinja uz autocestu izbio je jučer poslijepodne, a vatra je na nekim mjestima dolazila i do zaštitne ograde autoceste.

Zbog teške prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac, kod odmorišta Staro Petrovo Selo, vozi se otežano, jednim prometnim trakom u smjeru Lipovice.

Prometna nesreća prouzrokovala je probleme i na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Zabok u smjeru Krapine, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Paškim mostom te Jadranskom magistralom od Bakra do Svete Marije Magdalene zbog bure je zabranjen promet za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Jak vjetar usporava vožnju na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, te na dionici autoceste A1 između čvora Maslenica i tunela Sveti Rok.

Promet je pojačan na glavnim cestovnim pravcima posebice na autocesti A1 u smjeru unutrašnjosti te na autocestama Zagreb-Macelj i Bregana-Lipovac u smjeru graničnih prijelaza Macelj i Bregana.

Na izlasku s istarskog ipsilona u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kreće se kolona vozila duga oko 5 km.

U prekidu je trajektna linija Drvenik-Korčula. Ostali trajekti plove redovito.

Izvor: HAK

06.09.2009. 14:10:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh