« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
ISPROBAJTE :)

9 stvari koje podižu samopouzdanje

Ako poštujete sebe i svoje vrijeme vidjet ćete da nemate vremena trošiti ga na ljude koji vam ne odgovaraju

Budite svoji!
Budite svoji! (Arhiva)
Više o

samopouzdanje

,

podizanje energije

Blagost - svi griješe, osobito oni koji rade. Oprostite si pogreške. Naravno, naučite nešto iz njih da ne bi bile uzaludne. 

Izbjegavanje negativnih ljudi - zašto? Vrlo jednostavno. Oduzimaju vam energiju, čine da se osjećate loše i vuku vas prema dnu. Ako poštujete sebe i svoje vrijeme vidjet ćete da nemate vremena trošiti ga na ljude koji vam ne odgovaraju. Tko kaže ili gdje piše da se morate družiti s njima'

Komplimenti - kada vam netko udjeli kompliment, ne skrećite pogled, već jasno i kratko kažite: "Hvala".

NE! - ovo spada pod domenu "Poštujte sebe", ali je toliko važno da zaslužuje da se naglasi. Ponekada reći "ne" nekome znači reći "da" sebi. Kada naviknete ljude na to da znate reći "ne". Neće se više snebivati i vrijeđati, nego će poštovati vašu odluku. Iako će vam u početko to biti neugodno i možda ćete sami sebe smatrati nepristojnima, ne brinite. S vremenom ćete zavoljeti svoje "ne " koje će vas čuvati od svega što ne želite.

Nova frizura - ne mislimo pritom na sarmice, kokotice, pužiće ili neka svečana čudesa, nego jednostavnu dnevnu frizuru. Počastite se tu i tamo odlaskom frizeru da vam samo opere kosu i isfenira je. Znate i samo koliko dobra frizura diže samopouzdanje. 

Samopoštovanje - preduvjet da vas drugi poštuju je da poštujete sami sebe. Poštujte svoje vrijeme i nemojte gaziti obećanja koja ste dali. 

Uspravan hod - zabacite ramena na natrag, podignite glavu, gledajte pred sebe. Stav je jako bitan. Ne podcjenjujte ga. 

Vježbanje - iako ova točka izgleda kao klišej, jamčimo vam da nije tako, a ako nam ne vjerujete, vjerujte znanosti koja je dokazala da sport dobro utječe na tijelo i na psihu. Upišite se na zumbu, aerobik ili jogu. Počnite trčati ili ići u teretanu. Svejedno je koji sport izaberete kada primjetite kako se tijelo oblikuje i kako se naziru mišići,samopouzdanje će prirodno doći.

23.06.2018. 15:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh