« Film
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
FILMOVI

8. Revija europskog filma u kinu Tuškanac

8. Revija europskog filma održat će se od 1. do 20. srpnja 2021. na tri zagrebačke lokacije. Revija se održava prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji

Da se pogleda recentna produkcija
Da se pogleda recentna produkcija (Arhiva)
Više o

filmska revija

,

europski filmovi

Tijekom prva dva tjedna održat će se 3 filmske projekcije u KIC-u i 4 u Kinu Metropolis MSU, a od 14. srpnja kreće tjedan svakodnevnih projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21:30 sati.

Bit će prikazano 14 najpopularnijih europskih filmova iz repertoara Kina Metropolis. Filmovi dolaze iz Italije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Slovenije, Danske, Poljske, Slovenije i Švedske, a tu su i dva hrvatska filma snimljena kao europske koprodukcije - Mare i Mater.

Žanrovski su to romantične i obiteljske drame, komedije, avanture i krimići, a bit će prikazana i dva obiteljska filma - animirani Slavna invazija medvjeda na Siciliju i igrani Pinokio, te jedan igrano-dokumentarni - Najveći dar.

Program 8. Revije europskog filma moguće je pratiti na web-stranici www.reuf.eu te na Facebook-stranici www.facebook.com/revijaeuropskogfilma. Ulaz na sve projekcije je slobodan, no broj sjedala je ograničen. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac besplatne ulaznice se mogu preuzeti na blagajni na dan projekcije od 20 sati.

Revija se održava uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Grada Zagreba.  

05.07.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh