« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

8. FALIŠ u Šibeniku

Festival će, zbog spomenutih okolnosti, imati nešto izmijenjenu formu i manji broj sadržaja, ali samo kvantitetom, a nikako kvalitetom

Festivala alternative i ljevice
Festivala alternative i ljevice (Arhiva)
Više o

Šibenik

,

FALIŠ

Bez obzira na složenu epidemiološku situaciju i financijske probleme koji su pogodili cijelu kreativnu industriju, posebice njezin izvođački segment, Šibenik će i ove godine, od 3. do 5. rujna, biti domaćin Festivala alternative i ljevice - FALIŠ, osmog po redu.

Festival će, zbog spomenutih okolnosti, imati nešto izmijenjenu formu i manji broj sadržaja, ali samo kvantitetom, a nikako kvalitetom,  istaknuli su u ponedjeljak organizatori u najavi festivala.

Umjesto uobičajeno, prve srijede u rujnu, FALIŠ će početi dan kasnije, u četvrtak, 3. rujna, a završiti u subotu oko pola noći, kako je to već tradicija. Svi programski sadržaji bit će održani na starom mjestu, na Trgu Ivana Pavla II, odnosno u Maloj loži.

Iako ove godine neće biti održana izložba u galerijskom, zatvorenom prostoru, to ne znači i da je uopće neće biti, priopćili su organizatori i napomenuli da će se i broj stolica prilagoditi epidemiološkim mjerama.

Zahvalili su i sponzorima i partnerskim organizacijama što festivalski kontinuitet neće biti prekinut. To su - Grad Šibenik, Forum ZFD (Njemačka), Turistička zajednica Šibenik, Srpsko narodno vijeće, te West Herzegowina fest iz Širokoga Brijega (BiH).

I ovogodišnji festival ponudit će različite programske sadržaje - predavanja, okrugle stolove, javne intervjue, debate, predstavljanje knjiga, izložbe, predstave i koncerte.

Osmi FALIŠ bit će otvoren predstavljanjem knjige Petra Vidova  "Opasne priče: politike koje su zarobile svijet", slijedit će predavanje dr. Stipe Grgasa "Amerika 2020.: Krah carstva ovozemaljskog?", a prvi festivalski dan zaokružit će javni intervju s Denisom Perišom s kojim će razgovarati Marko Podrug.

Drugoga festivalskog dana bit će predstavljena knjiga "Summa atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg" Borisa Dežulovića, održan okrugli stol "Ateizam: Strah od tuđe nevjere ili vlastitog malovjerja?" te predavanje dr. Petra Filipića "Ekonomija sreće".

Na programu posljednjega festivalskog dana bit će predstavljanje knjige "Život u limbu - knjiga ožiljaka" Slavena Raškovića i Igora Čoke, predavanje dr. Hrvoja Klasića "1968.:godina koja je uzdrmala svijet", okrugli stol "Na braniku povijesti", te predavanje dr. Milivoja Bešlina "1971.: Srpski liberali u Hrvatskom proljeću".

Festival alternative i ljevice Šibenik pokrenut je 2013., a i zamišljen je kao "mala luka za velike ideje". Organizira ga neovisna i neprofitna Udruga građana FALIŠ. Direktor festivala je Emir Imamović Pirke, a urednik Kruno Lokotar. 

18.08.2020. 08:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh