« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
USPJEH NAKON SKANDALA

50.000 članova zborova mladih stiglo u audijenciju Papi

Više od 50.000 članova zborova mladih u dobi od 14 do 25 godina okupilo se na općoj audijenciji pape Benedikta XVI.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

audijencija

,

nos zdravlje

Većina mladih hodočasnika, njih oko 45.000, stiglo je iz Njemačke. Muenchenski pomoćni biskup, mons. Bernhard Hasselberger izjavio je kako, unatoč mnogim skandalima koji dugo potresaju Katoličku crkvu, nitko od mladih nije želio odustati od aktivnosti u zborovima iz mnogih njemačkih župa. Hasselberger je za Radio Vatikan rekao kako nije riječ o "demonstraciji sile" katolika s obzirom na pedofilske skandale što ih je počinila nekolicina katoličkih svećenika.

Preostalih 5000 mladih stiglo je iz 17 zemalja, a najviše ih je iz Hrvatske, Francuske, Švicarske, Austrije, Mađarske i Italije.

Papa, koji je u Vatikan doputovao helikopterom iz ljetne rezidencije u Castel Gandolfu, s veseljem je pozdravio mlade okupljene na Trgu sv. Petra. "Ovo me podsjeća na doba kad sam i sam pjevao u zboru mladih u crkvi", rekao je, zahvalivši mladim katolicima što su stvorili tako svečano ozračje i ispunili mu "srce radošću". "Vaša je uloga iznimno važna i omogućuje vam da budete još bliže Bogu te da s njim razvijete vrlo duboku vezu", rekao je Benedikt XVI. (hina/metro-portal)

04.08.2010. 19:26:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh