« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

5 tkanina za ljetne dane

Ljetne vrućine mogu biti naročito opasne ako se pogrešno obučemo - loš odabir tkanine koju nosimo dodatno će nas zagrijati, pa evo što treba nositi ljeti

Odaberite nešto lagano
Odaberite nešto lagano (Shutterstock)
Više o

tkanine

,

ljeto

,

odjeća

,

lan

,

pamuk

,

viskoza

,

svila

,

šifon

Materijali od kojih je izrađena odjeća najviše utječe na njene karakteristike pri određenim temperaturama, pa tako u ove vrele ljetne dane treba biti naročito oprezan - odjeća nas može ili rashladiti ili usijati do ludila.

Stoga, evo pet tkanina koje treba nositi ljeti jer su ugodne i hlade nas::

Lan - vrlo ugodna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati ventilatorom među materijalima. Propušta zrak do vašeg tijela i tako sprječava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tijekom vrućina.

Pamuk - savršen odabir za vrele ljetne mjesece, jer se radi o jednoj od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplinu te upija vlagu s tijela i aktivira njezino isparavanje.

Svila prirodna tkanina koje'diše i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tijekom zime grije, a ljeti hladi. Iako ne potiče znojenje, tanka je i mekana pa se lako zalijepi za znojnu kožu.

Šifon - mješavina prirodnih materijala različitog sastava, a kada je napravljen od pamuka i svile postaje idealan materijal za ljetnu odjeću. Najčešće se koristi za izradu haljina i bluza zato što je iznimno lepršav.

Viskoza - da, i sintetika može biti dobra, jer ovo je jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po kemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tijekom vrućina i hladi tijelo

22.07.2016. 18:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh