« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
EH, DA...

5 svakodnevnih stvari koje mogu izazvati rak

Radi se o hrani koju jedemo, navikama koje imamo pa čak i sitnicama za koje nikada ne bismo rekli da uzrokuju opake bolesti

Eh, da...
Eh, da... (Arhiva)
Više o

roštilj

,

voda

,

transmasti

Radimo mnoge stvari koje mogu biti opasne za zdravlje, a da ih zapravo niti ne primjećujemo.

Radi se o hrani koju jedemo, navikama koje imamo pa čak i sitnicama za koje nikada ne bismo rekli da uzrokuju opake bolesti

Mesne prerađevine - Svjetska zdravstvena organizacija smatra da mesne prerađevine poput slanine, mesnog odreska i kobasica mogu biti kancerogene jer sadrže nitrate. Zagrijavanjem takve hrane supstance postaju kancerogene te uzrokuju karcinom debelog crijeva i druge tipove tumora. Tražite proizvode bez nitrata.

Roštilj - pripremanje mesa na visokim temperaturama može osloboditi kancerogene komponente koje se nalaze u mesu. Znanstvenici su otkrili da hetreociklički i policiklični hidrokarbonati koji se oslobađaju mogu naštetiti ljudskom DNA-u i uzrokovati rak.

Trans masti - transmasti ili hidrogenirana ulja koja se nalaze u procesuiranoj hrani mogu povećati rizik raka prostate, dojke ili crijeva. Jedna je studija otkrila da žene s visokim razinama trans mastu imaju dva puta veći rizik od razvijanja raka dojke.

Uređivanje noktiju - mnogi su lakovi za nokte i preparati za uređivanje noktiju kancerogeni. U najvećem su riziku osobe koje rade u salonima za nokte jer cu cijeli dan izloženi prašini i parama koje proizlate iz kancerogenih spojeva u takvim sredstvima. 

Voda iz slavine - arsen je poznati otrovni spoj, a moguće je da se pojavi u vodi iz pipe. Iako se pojavljuje u malim količinama, s vremenom može biti rizik za zdravlje jetre, bubrega, pluća, mjehura te uzrokovati rak istih. Testirajte vašu vodu jer do zagađenja može doći zbog okoline u kojoj postoje veliki industrijski pogoni.

21.02.2019. 15:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh